Autor: Siim Sultson • 12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairil tänasest Aasia kaubaliin

Alates tänasest lendab Finnair oma spetsiaalse kaubalennukiga Helsingist Söuli ja Hong Kongi kokku 4 korda nädalas, teatab lennufirma.

Tegemist on lennufirma oma ettevõtmisega, mille tarbeks ehitati ümber senine reisilennuk  Boeing MD-11 puhtalt kaubalennukiks. Selle lennuki kandevõime on üle 80 000 kilogrammi ja mahtuvus üle 500 kuupmeetri. Boeing MD-11-d on üle maailma kaubavedudel ühed enim kasutatavad lennukid.

"Kasvav kauba nõudlus Aasia turgudel annab meile võimaluse paisutada võimsusi Aasia ja Euroopa vahel. Kaubavedu suunatakse Aasiast põhiliselt Põhja-Euroopasse, mis aga ongi meie koduturg," selgitas Finnairi veoala juht Antero J. Lahtinen.

Mõlemal - Söuli ja Hong Kongi - liinil kulgeb lennuk kaks korda nädalas. Helsingist Söuli lähevad lennud kolmapäeviti ja pühapäeviti, Helsingist Hong Kongi aga neljapäeviti ja laupäeviti. Tagasilennud toimuvad Söulist Helsingisse esmaspäeviti ja neljapäeviti ning Hong Kongist Helsingisse reedeti ja pühapäeviti.

Esimene lend läks täna, 12. mail siis Helsingist Söuli.

Lahtise sõnul jätkab lennufirma Aasia liinil kaubavedu ka reisilennukitega, kuid spetsiaalse kaubalennukiga mahud kordistuvad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077