Autor: Siim Sultson • 26. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti-Vene kaubavahetusele lisataske hoogu

Homme püüavad Eesti ja Venemaa transiidi- ja logistikaettevõtjad ning omavalitsuste esindajad kiirendada kahe maa vahelist kaubavahetust ja tolli asjaajamisi, teatab Riigikogu majanduskomisjon.

Homme ja ülehomme (27.-28. aprillini) kogunevad Riigikogu majanduskomsjoni esimehe Urmas Klaasi ja vallavanem Teet Helmi kutsel Räpinasse Eesti ning Venemaa  logistika- ja transiidiettevõtjad  ning  kohalike omavalitsuste esindajad. Ühiselt arutatakse konkreetseid samme kaubavahetuse elavdamiseks ning tolliprotseduuride kiirendamiseks.

„Taolises vormis kohalik algatus on esmakordne kahe naabri suhetes. Kahepäevase konverentsi eesmärk on läbi vastatikuse infovahetuse ja konkreetsete koostööprojektide jõuda kaupade kiirema liikumiseni  üle Eesti-Vene piiri,“ komenteeris ettevõtmist Urmas Klaas.

„Kuigi majanduskriisi tingimustes on kaubavood mõnevõrra vähenenud, on praegu näha elavanemise märke. Eesti astumine Euroopa Liitu kasvatas kaubavoogusid hüppeliselt, Eesti liitumine eurotsooniga ning majanduskriisi leevenemine kindlasti suurendavad kaubavoogusid. Me peame selgusele jõudma, kuidas läbi tõhusa koostöö (näiteks elektrooniliste lahenduste loomine  ja  tolliprotseduuride kiirendamine) suurendada kaupade liikumise mahte. Vene pool tunneb suurt huvi  rajatava  Koidula raudtee tolli- ja piirijaama võimaluste vastu,“ lisas Klaas.

Eestit esindavad kohtumisel Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Paldiski Sadamate AS, Eesti Transiidi- ja logistika assotsiatsioon,  Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon,  Riigi Kinnisvara AS, Maksu- ja Tolliamet ning Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ning Eesti  Vanemkonsul Pihkvas  Carl Eric Laantee Reintamm.

Vene poolelt osalevad logistika ja transiidi ettevõtjad ning piiriäärsete regioonide juhid, delegatsiooni juhib Pihkva oblasti Kaubandus-Tööstuskoja president Vladimir Zubov.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077