Autor: Siim Sultson • 16. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transporttöölisi vaja rohkem, autojuhte vähem

Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson sõnul on lootust, et edaspidi tekib rohkem vakantse ka veonduse, laonduse ja side töötajatele, kuna viimastel kuudel on vahendatavate töökohtade arv taas tõusma hakanud.

Veebruari alguse seisuga on registreeritud töötuid, kes on eelnevalt olnud hõivatud veonduses, laonduses ja sides, kokku 5352 ehk 7% nendest registreeritud töötutest, kes on enne töötuna arvele võtmist töötanud. Aasta tagasi oli selliseid töötuid 2377 ehk sama suur osakaal eelnevalt töötanud registreeritud töötutest.

Kõige suurem osakaal ehk 27% veonduses, laonduses ja sides töötamise kogemusega registreeritud töötutest on töötanud sõiduautojuhina. Järgnevad laoametnikud, -hoidjad, -juhid (23%), veoautojuhid (19%), postiljonid (7%) bussijuhid (4%). Ülejäänud 20% jaguneb paljude erinevate ametialade vahel.

Eelmisel aastal tõusis pankrotihüvitise saajate hulgas nende inimeste osakaal, kes olid töötanud veonduses, laonduses ja sides tegutsenud ettevõtetes. Kui 2008. aastal oli valdkonnas töötanud pankrotihüvitise saajaid kokku 62 ehk 3% pankrotihüvitise saajatest, siis mullu oli neid 332 ehk 5%.

Samas jäi suurem osa nendest pankrotihüvitise saajatest 2009. aasta esimesse poolde ning aasta teises pooles oli selles valdkonnas töötanud pankrotihüvitise saajate osakaal tunduvalt tagasihoidlikum.

Tööpakkumiste üldarv käesoleva aasta jaanuaris oli väga sarnane 2009. aasta jaanuari tööpakkumiste arvule (2009. aasta jaanuaris 3106 tööpakkumist, jaanuaris 2010 kokku 3005 tööpakkumist). Kuigi veonduse, laonduse ja side tööpakkumiste arv on veidi langenud, puudutab langus eelkõige sõiduauto ja kaubiku juhtide tööpakkumisi, teistel ametialadel on pigem näha tõusu.

Suurem on olnud tõus tööpakkumistes lao- ja transpordiametnikele ning transporttöölistele. 2009. aasta jaanuaris oli veonduses, laonduses ja sides pakutavaid töökohti 241, kuid nendest 155 sõiduauto ja kaubiku juhtidele. Jaanuaris 2010 oli selle valdkonna tööpakkumisi 163, kuid nendest ainult 42 sõiduauto ja kaubiku juhtidele.

Töötukassa tööpakkumised jaanuaris 2010

Transporditöölised ja laadijad  58Sõiduauto ja kaubikujuhid  42Laoametnikud   17Bussi- ja trammijuhid   12Veoautojuhid   12Transpordiametnikud   4Veduri- ja rongijuhid   1Juhid transpordis, laomajanduses, sides 1

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077