Autor: Siim Sultson • 5. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katkenud Saksa liin tõmbas Tallinki jaanuari miinusesse

Selle aasta jaanuaris vajus AS Tallink Grupil kaubavedu miinusesse viiendikuga, reisjatevedu veidi vähemaga - põhjavedaja olematu Saksa liin, ilmneb laevafirma teatest.

Kui 2009. aasta jaanuaris vedas Tallink kaupa 19 828 kaubaühikut, siis selle aasta jaanuaris 16 061 kaubaühikut ehk toimus langus 19%. Veomahtusid mõjutasid oluliselt Superfast laevade ning kaubalaeva Sea Wind korralised hooldustööd, mille tõttu jaanuaris Soome-Saksa liinil liiklust ei toimunud. Lisaks oli Soome-Rootsi liinil väiksem kaubaveovõimsus. Võrreldaval baasil, välistades eelpoolnimetatud opereerimise muutused, oli kaubaveoühikute kasv 1%.

Veetud sõiduautode arv näitas selle aasta jaanuaris, võrreldes eelmise aasta jaanuariga, jätkuvat kasvu, tõustes 3% ehk tasemele 55 582 sõidukit.

Reisijateveo osas teenindas Tallink jaanuaris kõikidel liinidel kokku 491 393 reisijat, mis on 15%  vähem, kui eelmise aastal samal ajal. Siis oli see näitaja 578 109. 

Reisijate arv tõusis Läti – Rootsi liinil, kus ettevõte teenindas kokku 33 472 reisijat (+15 %), Soome-Rootsi liinil teenindati jaanuaris 187 724 reisijat (-18 %), Eesti-Soome liinil 218 263 reisijat (-8,5 %), Eesti-Rootsi liinil 51 815 reisijat (-31 %) ja Soome-Saksamaa vahelisel liinil 119 reisijat (-98 %).  Soome-Saksamaa liini tulemusi mõjutas mõlema aluse suundumine plaanilistele hooldus- ja remonditöödele vastavalt 23. detsembril ja 3. jaanuaril. Eesti-Rootsi ja Läti-Rootsi reisijate arvu mõjutasid Victoria I ja Silja Festivali tšarterid, mille tõttu ei teostanud nimetatud alused jaanuari esimesel nädalal antud liinidel ühtegi reisi.

 AS Tallink Grupp opereerib Tallinki ja Silja Line kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttele kuulub kokku 19 laeva. AS Tallink Grupp annab tööd ligi 6800 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077