Autor: Siim Sultson • 27. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa meer loodab Loksa Laevatehase toibumist

Loksa linnapea Helle Lootsmanni sõnul tähendaks 525 Loksa Laevatehase töötaja koondamine linnale 5 miljoni krooni tulumaksu kaotamist.

"Linna elanike jaoks on see raske otsus. Suures lõikes tähendaks see koondamine linnale 5 miljoni tulumaksukrooni kaotust," tõdes ta. Samas ei tulnud koondamiseotsus talle ootamatult, tehase olukord oli Lootsmannile teada juba jõulude ajal. Tehase juhtkond on hoidnud teda kõigega kursis.

Seni on Loksa linn tema sõnul saanud hakkama hästi. Eelmisel aastal oli Loksa linn Harjumaa parim. Läbimõeldud säästmise abil pole linn seni pidanud oma töötajate palku puutuma. Ühelt poolt on väikelinn suuremate koondamiste suhtes tundlik, teisalt aga arengu osas väga paindlik.

"Kui ostetakse tehas, kuhu eelmine omanik on kõvasti investeerinud, siis võib sellesse uskuda. Seal on täiuslik tehnika, täiuslik kaader ja tehas asub väga hea koha peal," loetles linnapea tehase eeliseid jääda ellu.

Samas arvestas Lootsmann, et kui koondamine osutub tõeks, annab see linna eelarves tunda alles aprillis. "Eile sõlmiti leping, juhtkond tuli Euroopast, nii et...et...," jättis Lootsmann parima lootuse õhku.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077