Autor: Siim Sultson • 5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sel kuul saab EAS-st 200 miljonit

Majandus ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) suunab tööstusse üle 200 miljoni krooni investeeringuteks ja uute töökohtade loomiseks, teatab MKM. 

Majandus – ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas ja saatis täna kooskõlastusringile muudetud tehnoloogiainvesteeringute toetuse määruse, millega valitsus suunab tööstusettevõtetele investeeringuteks ja uute töökohtade loomiseks enam kui 200 miljonit krooni.

Parts ütles, et toetuse eesmärk on motiveerida ettevõtteid investeerima olulistesse sektoritesse, tõsta tootlikkust, ekspordivõimet ja luua uusi töökohti.

Toetust tehnoloogia soetamiseks saavad taotleda kõik ettevõtjad, kes tegutsevad või soovivad tegutsema hakata töötleva tööstuse valdkonnas. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtja saab toetust kuni 40 protsenti ja suurettevõtja kuni 20 protsenti  tehnoloogia maksumusest.

Vooru toetuse taotlemiseks kuulutab EAS välja jaanuaris.

Veel loob muudatus võimaluse suure mõjuga investoritele taotleda toetust kuni 25 protsenti tehnoloogiainvesteeringu maksumusest. Sealjuures peab kavandatav investeering olema vähemalt 100 miljonit krooni ja looma peab vähemalt 100 uut töökohta.

Toetust saab küsida ka suurinvestori või suurettevõtja (kelle ekspordikäive on vähemalt 60 protsenti kogukäibest) alltöövõtja oma seadmepargi täiendamiseks, et vähendada imporditavate kaupade kogust ja suurendada Eesti ettevõtjate ekspordikäivet.

Suure mõjuga investori ja tema alltöövõtjate taotluste toetamiseks on broneeritud lisaks 200 miljonile kroonile täiendavalt 100 miljonit krooni, mida saab taotleda jooksvalt.

Toetust rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja toetusi jagab EAS. Varem toimunud kahes taotlusvoorus sai toetust ligikaudu 110 ettevõtjat summas 580 miljonit krooni.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077