Autor: Siim Sultson • 29. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti sadamate 9 kuu kaubakäive -0,9%

Selle aasta üheksa kuuga oli Läti sadamate kaubakäive 47,1 miljonit tonni, mis on 0,9% väiksem, kui eelmise aasta samal perioodil, edastab The Baltic Course.

Aastal 2009 laaditi peale kaupu 43,8 miljonit tonni, mida on 2,2% enam, kui 2008. aasta üheksa kuu jooksul.

Pealelaaditavatest kaupadest vaadeldavate 9-kuuliste perioodide võrdluses kasvas naftatoodete hulk 12,3% , kivisöe hulk 15,1%, vilja ja viljatoodete hulk 14,8%. Seevastu ehituspuidu osas toimus langus 19,6%, mineraalväetiste osas 32,1%.

Mahalaaditi 2009. aasta üheksa kuu jooksul 3,3 miljonit tonni kaupa, mis on 29,1% vähem, kui eelmise aasta samal perioodil.

Mahalaaditavatest kaupadest moodustasid enamuse naftatooted (0,8 miljonit tonni) ja konteinerid (0,6 miljonit tonni).

Mahalaaditavate kaupade võrdluses vaadeldavate perioodide osas kasvas naftatoodete hulk kaks korda. Seevastu konteinerite osas toimus langus 32,3%, ro-ro vedude osas 18,1%, ehitusmaterjalide osas 60,8% ja toornafta osas 57,5%.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077