Autor: Rivo Sarapik • 16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet peatas postkontorite sulgemise

Konkurentsiamet peatas ASi Eesti Post postkontorite sulgemise taotluse läbivaatamise, sest postifirma pakutav motokanne ei ole rahuldav. 

Konkurentsiamet kontrollis suve jooksul Eesti Posti poolt osutatavat motokannet hajaasustusega piirkondades. Kontrolli tulemused näitasid, et Eesti Posti pakutav motokanne hajaasustusega piirkondades ei ole rahuldav ja kontrollreidide tulemusel peatas Konkurentsiamet 10 postkontori sulgemise taotluse läbivaatamise.

"Kuni teenust korralikult toimima ei saa, taotlusi ka rahuldada ei saa," kommenteeris Konkurentsiameti üldosakonna juht Margus Kasepalu.

Kümnest sulgeda plaanitud kontorist asuvad võrdselt kaks Pärnu-, Valga- ja Võrumaal, üks Lääne-Virumaal ja paar ka Tallinnas ning Pärnus.

Motokanne on ettenähtud postisaadetiste ja perioodiliste väljaannete kättetoimetamiseks saajale kas postkasti kaudu või vahetult ning postisaadetiste vastuvõtmiseks. Sama teenusega kogutakse saadetisi kirjakastidest ja osutatakse postiteenuste müüki kliendi elu- või asukohas.

Motokande teenust saavad kasutada füüsilised ja juriidilised isikud, kes elavad maapiirkonnas lähimast postkontorist kaugemal kui 5 km.

Konkurentsiameti kontrollreidid näitasid, et telefoni teel tellitud teenus üldjuhul toimis. Seevastu veebipõhist ehk Eesti Posti kodulehe kaudu esitatud tellimust selle täitjatele ei edastata. Siinkohal on kliendi jaoks segadust tekitav, et kodulehel kinnitab teade tellimuse kättesaamist.

Amet heidab Eesti Postile ette ka seda, et kliendid, kellel oleks õigus motokandele, ei ole sellest võimalusest teadlikud. Maapiirkondades elavaid kliente ei ole piisavalt informeeritud universaalse postiteenuse tarbimise võimalustest.

"Siin tulebki postifirmal ka oma müügitöö korralikult teha ja teenusest kliente teavitada. Tegelikult muutub ju motokojukandega posti kättesaamine maapiirkondades mugavamaks," lisas Kasepalu.

Konkurentsiamet kavandab sügisel täiendavalt ulatuslikke kontrollreide just motokande toimimise hindamiseks. "Probleemid on postifirmale esitatud. Septembri lõpuni on nüüd postifirmal aega omapoolsete selgituste ja vastuväidete esitamiseks. Küll on selge, et massiline kontroll motokandel lahti läheb," selgitas Kasepalu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077