Autor: Rivo Sarapik • 17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arumäe: ootame 2009. aastalt kasumit

Balti Logistika juhatuse liige ja tegevjuht Vallo Arumäe sõnul on ettevõte valmis pikemaajaliseks kriisiks, ent ootab jooksvalt aastalt kasumit.

Balti Logistika teenis möödunud aastal 30 miljoni kroonise käibe juures puhaskasumit 1,37 mln krooni.

Logistikauudiste küsimustele vastab Vallo Arumäe.

Balti Logistika käive eelmisel aastal langes, samas kasum kasvas ja kasumlikkus paranes. Oli tulemus ootuspärane?

Üldjoontes võib tulemustega rahule jääda. Plaanid olid kõrgemad, kuid nii sügavat majanduslangust ei osanud plaanide tegemisel ette näha.

Mis käibelanguse põhjustas?

Käibe muutumine on eelkõige tingitud tellitavate kaubakoguste üldisest mahtude vähenemisest. Enim avaldas käibele mõju merevedude mahtude vähenemine.

Millega kasumi kasvu tagasite?

Kasumi kasvu tagas tegevuskulude kärpimine ja efektiivne majandamine. Siinjuures töötajate arv on jäänud samaks. Kuna ettevõtte kulubaas on valdavas osas muutuvkulupõhine, siis suutsime turu muutustele kiiresti reageerida. Keskendusime oma tugevustele (lennutransport, kiirlahendused, tarnija juhitud kaubavarud ehk VMI). Töötasime koostöös UPS-ga välja uue efektiivse gateway-lahenduse (kombineeritud lahendus, kus saadetis jõuab Euroopasse lennukiga ja sealt edasi maanteed mööda Eestisse - toim) economy lennusaadetistele, mis on klientide poolt hästi vastu võetud.

Mida näitab jooksva aasta esimene poolaasta? Kuidas käibe-kasumiga liigute - plaanipäraselt või üle-alla ootuste? Milliseid tulemusi 2009. aastalt ootate?

2009. aastaks seadsime teadlikult konservatiivsed eesmärgid. Liigume esimese poolaasta lõikes planeeritud graafikus. 2009. aastalt ootame kasumiga lõpptulemust.

Jooksva aasta kohta on erinevaid arvamusi, et teisel poolaastal läheb paremaks või siis hoopis hullemaks. Mida Balti Logistika teiselt poolaastalt ootab?

Prognoose on praeguses olukorras keeruline teha. Isiklikult näen, et kriisipõhjused on sügavamad ja sellest toibumine võib võtta mitu aastat. Reeglid on turul muutunud ja tuleb uue turuolukorraga kohaneda. Oleme valmistunud pikemaajaliseks kriisiks. Teisel poolaastal on koostöös UPS-ga plaanis kasvatada klientide arvu, kes soovivad kasutada säästlikuma hinnaga, kuid kindla tarneajaga economy teenust. Soovime aidata oma kliente raskel ajal ja pakkuda neile soodsamaid transpordilahendusi. Saame pakkuda turul paremat hinda, kuna konsolideerime oma klientide saadetised maailma suurima pakiveofirma – UPS mahtudega.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077