Autor: Rivo Sarapik • 16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Broneeringud jaanipäevaks mandri-saarte vahel laevadel täis

Juba nädal enne jaanipühi on mandri ja Lääne-Eesti saarte vahel sõitvatel praamidel enamik broneerimisele kuuluvaid autokohti täis märgitud.

Samas kommenteeris OÜ Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväin, et tegelik võimsus on jaanipäeval oluliselt suurem kui võimalus broneerida.

"Me hoiame kõige suuremat laeva vabas graafikus just seepärast, et tagada jaanipäevale vajalik paindlikkus," lisas Hiiuväin. "Viimased aastad on näidanud, et osapoolte pingutused on andnud rahuldavad tulemuse ja järjekorrad ei ole olnud enam ajaliselt pikad."

Järjekorrad ulatuvad tema sõnul sadamatest kaugemale kui tavaliselt, kuid selle põhjus on ehitustööd, mille tõttu on sadamas ootealadel sõiduradu vähendatud ja seega mahub sinna ka korraga vähem sõidukeid. 

22. juunil on kõik broneeringud täis kell 6 Virtsust väljuval reisil ning ka kell 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ja 22 väljuvatel reisidel. Kell 23 väljuval reisil oli esmaspäeva keskpäevase seisuga broneeritud 45% ettemärkimisele kuuluvatest autokohtadest, vahendas Meie Maa.

23. juunil ei ole võimalik autokohti enam broneerida Virtsust kell 10, 11, 12, 13 ja 14 väljuvatele reisidele. Kell 15 väljuval reisil oli broneeritud esmaspäeva keskpäevase seisuga 94 protsenti kohtadest.

Jaanipidulised hakkavad Muhust ja Saaremaalt tagasi mandrile sõitma 24. juunil. Kõik ettemärkimisele kuuluvad kohad on broneeritud kell 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ja 23 Kuivastust väljuvatel reisidel. 25. juunil on broneeringud täis kell 1, 7 ja 8 Kuivastust väljuvatel reisidel.

OÜ Väinamere Liinide praamidel saab broneerida 50 protsenti autokohtadest, ülejäänud kohad täituvad üldjärjekorra alusel. Pühade eel ja järel käiku pandavad lisareisid teenindavad üldjuhul vaid üldjärjekorras ootavaid sõidukeid.

Jaanipäevalised hakkavad OÜ Väinamere Liinid andmeil saartele saabuma juba 19. juunist, tagasi aga tullakse valdavalt 24. juunil, mis võib tekitada järjekordi just sellele päevale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077