Autor: Mariliis Pinn • 29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTO: Maanteeamet elavdab majandust sel aastal 2,3 mld krooniga

Maanteeamet investeerib sel aastal teedesse 2,3 miljardit krooni.

Ülevaate suurematest teetöödest andis peadirektori asetäitja Märt Puust. „Varem oleme rääkinud, et teeme oma rahaga teeremonti, täna see teeremont omandab teise tähenduse. Praktiliselt need rahad, mis Eesti riigi poolt teedele pannakse on väga suured. See on sisuliselt väga suur majanduse elavdamise pakett,“ lisas ta.

Eesmärk on võimalikult palju projekte etappideks jagada, et võimalikult paljud ettevõtted saaksid enampakkumistel osaleda, ka väiksemad tegijad. „Üle miljardi krooni suurune projekt on veel  Aruvalla-Kose lõik, Tallinna ringtee,“ loetles ta suuremaid. Teised suuprojektid on väiksemateks etappideks jagatud.

Puusti sõnul on kaks suurimat selle aasta projekti Mäo möödasõit, kus tööd juba käivad ja Kukruse-Jõhvi tee, mis saab teispool Tuhamägesid uue trassi. Kolmandana tõi ta välja Valgejõe-Rõmeda projekti. Ühtekuuluvusfondist finantseeritakse ka kolmes etapis Pärnu möödasõidu ehitust. Plaanis on veel Aruvalla-Kose projekteerimine ja ehitus ning Väo-Maardu teelõigu ehitus.

Foto: Maanteeamet
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077