Autor: Mariliis Pinn • 13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingin Sanomat: Eesti takistab tunneli rajamist Helsingi ja Tallinna vahel

Helsingi ja Tallinna vahel plaanitav raudteetunnel võib lükkuda tulevikku, kuna Euroopa Liit ei anna raha.

Helsingi ja Tallinn taotlesid Euroopa Liidust 800 000 euro suurust summat, et uurida kahe linnavahelist raudteeühendust, kirjutas Helsingin Sanomat. Kas oleks mõistlik rajada tunnel või vedada ronge praamidega. Juba on teatatud raha mitte eraldamisest Helsingile, kuigi ametlik teade tuleb alles homme.

Helsingi linnaametnikud on veendunud, et probleem on eelkõige Eesti sisepoliitikas, täpsemalt Keskerakonnas ja selle Tallinna valitsemises. Siiski ei plaani Helsingi tunnelist loobuda, üks võimalus on, et linnad maksavad ise selle eest, teine võimalus on kirjutada uus projekt.

Tunneli rajamist on propageerinud Helsingi linnapea Jussi Pajunen ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Tallinna ja Helsingi vaheline vahemaa on 82 km.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077