30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO vähendab liikluskindlustuse vahendustasu

Alates 1. juulist vähendab ERGO maakleritele makstavat vahendustasu liikluskindlustuses kaks korda, võrdsustades selle ERGO kontorivõrgu vahendustasuga. Sellega vähendab ERGO survet liikluskindlustustariifide tõstmisele.

Kindlustusseltside poolt maakleritele makstavad liikluskindlustuse vahendustasud vajavad ERGO juhatuse liikme Sergei Vahnitski hinnangul ülevaatamist, sest ületavad oluliselt teenuse pakkumiseks tehtavaid kulusid. „Hetkel on maaklervõrgus liikluskindlustuse müük meile kallim kui ERGO kontorites, ehkki müügiprotsess on täpselt sama,” ütles Sergei Vahnitski.

Ettevõtte teatel on liikluskindlustuse kohustuslikkus ja jätkuv kahjumlikkus seltside jaoks samuti põhjused, miks vahendustegevuse tasusid korrigeerida. „Liikluskindlustuse müük on oluliselt lihtsam võrreldes muude kindlustusliikide müügiga, sest on kohustuslik. Seetõttu on loogiline, et ka vahendustasu selle teenuse osutamise eest peab olema väiksem võrreldes teiste kindlustusliikidega. Kuivõrd ERGO jaoks on liikluskindlustus samaväärne avaliku teenusega, mille eesmärgiks pole teenida kasumit, vaid pigem vältida kahjumlikkust, soovime muuta olukorda, kus vahendajatele on sellest kujunenud põhjendamatu kasumiallikas,” lausus Sergei Vahnitski.

ERGO otsusest võidavad Sergei Vahnitski hinnangul kliendid. „Vähendades maaklerile makstavat vahendustasu võidavad kokkuvõttes kliendid, sest selliselt väheneb vajadus liikluskindlustuse tariifide tõstmiseks. Loodan, et ERGO eeskuju järgivad ka teised kindlustusseltsid ja liikluskindlustuse tariifide tõstmise asemel keskenduvad vahenduskanalite efektiivsemale juhtimisele,” lausus Sergei Vahnitski.

2007. aasta lõpetasid kindlustusseltsid 145 miljoni kroonise liikluskindlustuse kahjumiga, hüvitades 35 131 kahjujuhtumit summas ligi miljard krooni. ERGO Kindlustuse kahjum liikluskindlustuses oli mullu 45,5 miljonit krooni. 2008. aasta esimese nelja kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud juba 3303 liikluskindlustuse kahjunõuet summas 63,6 miljonit krooni.

Keskmine hüvitis oli Eestis toimunud kahjujuhtumite korral eelmisel aastal 23400 krooni. Samas on kannatanute ravikulud ja autode remondihinnad jätkuvalt kasvatanud ka ERGO keskmist liikluskindlustuse hüvitissummat, mis I kvartalis 2008 oli juba 26000 krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077