29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

25% laenu tagatiseks jäetud autodest läheb müüki

Exclusive Invest OÜ juhataja Uwer Usai sõnul sai auto tagatisel laenu andma hakatud, kuna talt küsiti pidevalt laenu. Neljandik laenu tagatiseks jäätud autodestpeab aga firma realiseerima.

"Kuna tuttavad ja vähem tuttavad inimesed küsisid pidevalt laenu ja päris ilma tagatiseta ma laenata ei tahtnud, siis leidsin lahenduse laenuandmises sõiduki tagatisel," selgitas Usai aripaev.ee-le kuidas laenuäri alguse sai.

"Auto läheb laenuperioodiks parklase seisma ja kui laenu tagastamine osutub mingil põhjusel võimatuks, siis vastavalt laenulepingule ja eelneval kokkuleppel laenuvõtjaga on mul õigus tagatiseks olev sõiduk realiseerida. Kuna laenusoovijaid oli üsna palju siis tekkis mõte teostada laenuandmist läbi veebilehe, kus saab kohe ka tagatiseks oleva auto andmed ja pildi sisestada," lisas ta.

Ettevõtte juhataja sõnul on hetkel käive ligi 600 000 kuus ja kasvab pidevalt. Laenu tagatiseks on võetud nii autosid, kaubikuid väikebusse kui ka mootorrattaid.

Enamus tagatiseks olevad autod on 1990-ndate lõpuaastate Saksa toodang ja eraisikute autod. Laenu võetakse äriprojekti käivitamiseks, reisil käimiseks, investeerimiseks ja ka muude võlgnevuste likvideerimiseks.

"Eksklusiivsemad tagatiseks pakutud autod on Jaguar XJS kabriolett ja Rolls Royce. Suurim laenusumma, mis ühe auto eest on väljastatud, on hetkel 330 000 krooni. Püsiklientide osakaal on ligi 40%. Laenuvõtjaid on tänaseks kogunenud ligi 50. Keskmine laenuperiood on 1 kuu," ütles Usai.

Hetkel finantseeritakse laenuandmist omavahenditest, läbirääkimised lisavahendite saamiseks käivad Hansapangaga. Vastu tulles klientide soovile väljastatakse laenu nii sularahas kui pangaülekandega.

Usai sõnuljääb ligi 25% autodest jääb laenuvõtja poolt välja ostmata ja tuleb hiljem realiseerida. "Me anname laenu kuni 70% auto kiirmüügiväärtusest. Auto kiirmüügiväärtus on soodsaim turuhind millega sarnase lisavarustusega autot müüakse. Kuna tegeleme ka autode müügiga, siis realiseerime sõiduki ise või viime müüki meie partneri juurde autopoodi www.dalinger.ee," lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077