16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurostat: Ida-Euroopas on surmavamad teed

Uue Eurostati raporti kohaselt on Ida-Euroopas EL liikmetest kõige ohtlikumad teed. Põhja-Euroopa ja Malta teed on kõige turvalisemad.

Raportis võrreldi 2004. aasta statistikat andmetega 1994. aastast ja leiti et kõikides riikides on teede turvalisus oluliselt paranenud, vahendas EUobserver.

Erakordselt ohtlikud on Läti, Rumeenia, Leedu ja Slovakkia teed. Iga aasta toimub neis riikides üle 500 surma ühe miljoni registreeritud sõiduauto kohta. Malta, Rootsi, Suurbritannia, Holland ja Saksamaa on ohutumad. Nendes riikides on alla 130 surma miljoni registreeritud sõiduauto kohta. Euroopa turvalisemad pealinnad on Berliin, Viin, Stockholm ja Brüssel.

Raporti kohaselt on vähem õnnetusi seal, kus on rohkem autosid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077