Autor: Tõnu Tramm • 27. veebruar 2020

Investeeringud jätkustuutlikku ettevõtlusesse tasuvad end ära

Estanci jätkusuutlikkuse koordinaator Erika Pihl ning Neste Eesti juhatuse liige Ülle Tamm.
Autor: Tõnu Tramm
Saates "Ärikliendid roolis" võetakse luubi alla jätkusuutlik majandustegevus, millest rääkides ollakse sageli arvamusel, et see on pigem maailma suurkorporatsioonide teema, millega siinsed tütarettevõtted on lihtsalt sunnitud kaasa minema ning sellele päris palju raha kulutama. AS Estanc on tõestanud, et tegelikkus on täpselt vastupidine.

AS Estanc on pesuehtne Eesti pereettevõte, kuid tegeleb teadliku jätkusuutliku majandamisega juba viimased neli aastat ning on selleks tööle palganud suisa eraldi inimese.

Ainsa ettevõttena Eestis on Estanc toonud oma hoovile taaskasutatud toorainest toodetud Neste My kütuse tankla, mis isegi tavatarbijatele on kättesaadav vaid kahes pealinna tanklas. Mitte üheski Estanci sõidukis ei kasutata tilkagi fossiilset vedelkütust. Millest tõuseb tulu, kui kõnealune kütus maksab fossiilsest diislikütusest tunduvalt rohkem?

Lisaks arutletakse saates selle üle, kas Eesti aktsiisipoliitika on jätkusuutlik, mis on kõrvalseisja pilgule antud kontekstis valesti, millest lähtuvad aktsiisipoliitika kujundamisel teised riigid jpm.

Stuudios on Estanci jätkusuutlikkuse koordinaator Erika Pihl ning Neste Eesti ja Eesti Õliühingu juhatuse liige Ülle Tamm.

Saatejuht on Tõnu Tramm.

Saadet toetab Neste Eesti.

Kuulake saadet siit:

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077