Autor: SISUTURUNDUS • 31. august 2023

Kuidas õigesti kasutada koormakinnitusvahendeid?

Õiged koormakinnitus- ja tõstevahendid on üliolulised erinevates tööstusharudes, sealhulgas ehituses, tootmises ja logistikas. Need on hädavajalikud ohutuse säilitamiseks transpordil ja ladudes. Siinkohal mõned praktilised soovitused koormakinnitusvahendite õigeks kasutamiseks.

Kontrollige kinnitusvahendeid. Enne koorma kinnitamist kontrollige kõikide kinnitusvahendite (rihmad, ketid, köied) kulumistaset, võimalikke kahjustusi või defekte. Vahetage välja kõik kahjustatud või kulunud komponendid.

Koorma ühtlane jaotumine. Veenduge, et koorem oleks ühtlaselt jaotatud ja asuks sõiduki või kaubaaluse keskel. See aitab säilitada stabiilsust transpordi ajal.

Valige sobivad kinnitusvahendid. Valige koorma tüübile ja suurusele vastavad õiged koormakinnitusvahendid. Erinevad koormad võivad vajada erinevat tüüpi kinnitusvahendeid, nagu näiteks rihmad, ketid või trossid.

Rihmadega kinnitatatavate koormate (eriti teravanurksete koormate) kinnitamisel kasutage servakaitsmeid, et vältida rihmade kahjustumist või lõikumist transpordi ajal.

Koormarihmade kasutamine nagu autodoc.ee pildil on logistikas lasti kinnitamiseks hädavajalik, et tagada koormate ohutu ja turvaline transport. Koormarihmad, mida tuntakse ka kinnitusrihmade või lihtsalt rihmade nime all, kasutatakse tavaliselt eri tüüpi koormate kinnitamiseks veoautodel, haagistel või kaubaalustel.

Määrake kindlaks ja kasutage rihmade kinnitamiseks sõiduki või haagise kinnituspunkte või kinnituskohti. Need punktid on arvestatud taluma rihmade poolt avaldatavat jõudu. Kui kasutate rihma, keerake lahtine ots läbi rihmapinguti käepideme ja pingutage seni, kuni lõtk on minimaalne.

Rihma pingutamiseks kasutage rihmapingutit. Pumbake pinguti käepidet üles ja alla, kuni rihm on pingul ja koorem on kindlalt paigas. Veenduge, et rihmal ei oleks sees keerdusid.

Rihma lukustamiseks sulgege rihma käepide. Veenduge, et see on kindlalt oma asendis ning ei pääseks kogemata lahti.

Korrake sama täiendavate rihmade puhul. Sõltuvalt koorma suurusest ja kaalust võib selle nõuetekohaseks kinnitamiseks olla vaja mitut rihma. Korrake ülaltoodud toiminguid iga rihma puhul, jälgides, et pinge oleks ühtlaselt jaotatud.

Kui kõik rihmad on kinnitatud, kontrollige visuaalselt koormat ja rihmasid, et kõik oleksid ühtlaselt pingul ja kindlalt kinnitatud. Kontrollige, et koorem ei liiguks, lükates seda õrnalt.

Tõsteseadmete kasutamisel järgige alati ohutusjuhiseid ja -protokolle ning veenduge, et operaatorid on saanud vastava koolituse ja sertifikaadi konkreetse tõsteseadme kasutamiseks. Seadmete ohutuse ja töökindluse tagamiseks on oluline ka nende korrapärane hooldus ja kontroll.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077