Autor: Liina Randmann • 16. veebruar 2024

Kuniks riik logistikasektorile appi ei tule, peavad ettevõtjad end ise aitama

Logistikasektoris jätkub madalseis ning tänavused majandusprognoosi näitajad helgemat aega ei luba. Kuniks riigi poolt leevendavaid meetmeid ei teki, tuleb ettevõtetel end ise aidata, kirjutab KPMG partner ja vandeaudiitor Liina Randmann sel nädalal ilmunud Logistika konkurentsiraportis.
KPMG partner ja vandeaudiitor Liina Randmann.
Foto: KPMG

Numbrid räägivad enda eest: logistikasektoris jätkub madalseis ning tänavused majandusprognoosi näitajad helgemat aega ei luba, sest Eesti jaoks oluliste ekspordipartnerite eelduslikest majanduskasvus on nulli lähedal.

Logistikasektori 2023. aasta neljanda kvartali käive langes võrreldes aasta tagusega 17% ning 12 kuu võrdluses langes 2023. aasta käive pea 10%. Sektori sees on küll tervikuna pilt mõnevõrra kirjum. Seejuures ligi 40% sektori käivest moodustava veoste ekspedeerimise käive kukkus 2023. aasta neljandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 27%; kogu 2023. aasta kukkus 20% võrreldes 2022. aastaga.

Liina Randmanni kommentaar ilmus värskes Logistika konkurentsiraportis, mis on täismahus saadaval SIIN!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077