Autorid: Tõnu Tramm, Marge Ugezene, Kristjan Pruul • 8. veebruar 2024

Maksuvõlglaste TOP: veondus- ja laondus on maksuametile eriliselt silma jäänud

Maksuameti tulude osakonna juhataja Liina Jõõts nentis Äripäevale, et viimasel ajal ei ole võlglaste arv Eesti ettevõtete seas väga tuntavalt tõusnud, kuid talle on silma jäänud mõned sektorid ja tegevusalad, kus on languses nii käive kui ka töökohtade arv. Üks neist on veondus ja laondus. Äripäeva maksuvõlglaste värskes TOP 215 seas on 15 transpordi ja logistikaga seotud ettevõtet. Kes need on ja kui suured on võlasummad?
Sektori maksuvõlglaste TOPi esikolmikus olev Sixstar kuulutati pankrotistunuks mullu novembris.
Foto: erakogu

Eelkõige puudutab Jõõtsi sõnul langus kaubavedu maanteel, veoste ekspedeerimist, mere-lastiveo organiseerimist ja kaubavedu merel. Selles sektoris oli detsembris töökohti 3,5% vähem kui aasta varem. Andmed ennustavad, et langus jätkub.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077