Autor: Logistikauudised.ee • 23. aprill 2024

Selgusid Aasta tarneahela juht 2024 finalistid

Aasta tarneahela juht 2024 finaali pääsesid lugejate ja žürii otsusel Villem Pomerants, Veronika Kuuskmann, Risto Retsnik ja Oliver Kotkas.
Aasta tarneahela juht 2024 finalistid
Foto: Magnum Veterinaaria/Raul Mee/Logistika Pluss/Foxway

Äripäeva teemaveebid Tööstusuudised.ee ja Logistikauudised.ee valivad tänavu esmakordselt aasta tarneahela juhti. Kokku oli konkursil 10 kandidaati, kellest pikemalt saab lugeda hiljutisest loost “Aasta tarneahela juht 2024 tiitlit asub püüdma 10 valdkonna eksperti“.

Konkursile sai kandidaate esitada kahes kategoorias – tarneahela juhid ja tipptegijad ning tugifunktsioonide tegijad–, kuid Aasta tarneahela juht 2024 võib ametinimest sõltumata olla iga kandidaat. Ta võib olla keegi, kes juhib konkreetset tarneahela lõiku, aga seisab seeläbi terve tarneahela arengu eest ettevõttes.

Aasta tarneahela juht 2024 tehakse teatavaks juba 30.-31. mail toimuval Pärnu tarneahelakonverentsil 2024. Konkursi žüriisse kuuluvad tippjuht ja tarneahela ekspert Emöke Sogenbits, tööstuse taustaga ostu- ja hankeekspert Kerttily Golubeva, kogenud tarneahelajuht ja hankejuhtimise ekspert Hannes Laaser, Äripäeva teemaveebi Logistikauudised.ee juht Tõnu Tramm ning Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Nelja parima kandidaadi hulka pääsesid lugejate häälte ja ka žürii otsuse põhjal Foxway operatsioonide juht ja kogenud tarneahelajuht Oliver Kotkas, Magnum Veterinaaria tegevjuht Veronika Kuuskmann, Logistika Plussi logistikakeskuste juht Risto Retsnik ja Legrand Estonia arendusjuht Villem Pomerants.

Finalistide lühiiseloomustused:

Tarneahela valdkonnast tippjuhiks tõusnud Veronika Kuuskmanni tugevad (tarneahela) juhtimise võimed on valdkonnas tuntud. Tema nime tõstsid esile juba eelmise aasta Pärnu tarneahelakonverentsi osalejad. Žürii iseloomustab Veronikat kui juhti, kes suudab üles ehitada tugevaid ja tõhusaid tarneahelaid ning kes on ühtlasi tugev numbriteinimene.

Lugejatelt tugeva häälteaagi korjanud Oliver Kotkas on rahvusvahelise kogemusega tarneahela juht, kellel on tugev nägemus, kuidas tarneahelaid arendada, ja töövõime, mis võimaldab vajalikud muutused ka ellu viia. Ta on võimaluste otsija, kes hoiab fookuses innovatsiooni ja digitaliseerimist, iseloomustab konkursi žürii.

Samuti lugejatelt tugeva mandaadi saanud Villem Pomerantsi iseloomustatakse kui edukat arendajat, kes suunab oma tegevusega kogu ettevõtet ja tarneahelat. Ta on mitmekülgse tööstuse kogemusega juht, kelle jaoks ei ole midagi võimatut - ta leiab alati lahenduse. Samas ei tee ta muudatusi kunagi jõumeetodil, vaid ikka kaasates, iseloomustavad teda kolleegid.

15 aasta pikkuse logistikavaldkonna kogemusega Risto Retsnik valiti Logistika Plussi aasta juhiks 2023. Ristot iseloomustatakse kui head juhendajat ja meeskonna motiveerijat. Tema üheks olulisemaks panuseks peetakse näiteks tulemustasude digitaalse lahenduse väljatöötamist, mis tõi kaasa tohutu efektiivsuse kasvu. Ühtlasi on ta olulise panuse andnud ettevõtte e-kaubanduse teenuse ülesehitamiseks.

Konkurss “Aasta tarneahela juht 2024”:

- konkursi eesmärk on tunnustada tarneahela tegijaid ja tugevat tarneahela juhtimist ning toetada valdkonna arengut Eestis;

- konkursile saavad kandidaate esitada kõik soovijad, finalistid selguvad lugejahääletuse ja žürii otsusel, lõppvõitja valib žürii;

- žürii hindab kandidaatide puhul tema tarneahela valdkonna kogemust, sõltumata, millist tarneahela lõiku on kandidaat arendanud ja juhtinud; samuti hinnatakse kandidaadi juhitud projekte ja panust ettevõtte tervikliku tarneahela arendamisel;

- konkurssi korraldavad Äripäeva teemaveebid Tööstusuudised.ee ja Logistikauudised.ee;

- võitja tehakse teatavad iga-aastasel Pärnu tarneahelakonverentsil.

Tule Pärnu tarneahelakonverentsile koos kolleegi või koostööpartneriga!

Kasuta kuni reedeni, 26. aprillini (k.a) ERIPAKKUMIST ja registreeri 2 või 3 osalejat 60 euro (+km, osaleja kohta) võrra soodsama hinnaga. Alates 4 osalejast on ühe pileti hind 90 euro (+km) võrra soodsam.

Sooduse kasutamiseks on kaks võimalust:

1) Mine Pärnu tarneahelakonverentsi kodulehele ja kasuta registreerimise lõpus sooduskoodi „Koos2või3“;

2) saada osalejate info otse e-mailile: [email protected].

NB! Oodatud on ka inglise keelt kõnelevad kolleegid ja partnerid, sest konverentsil pakume nii eesti-inglise kui inglise-eesti sünkroontõlget.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077