Autor: Logistikauudised.ee • 25. jaanuar 2024

Autode heitkoguste vähendamine – lihtsam öelda kui teha

Euroopa Kontrollikoja 24. jaanuaril avaldatud eriaruande kohaselt ei ole ELi uute sõiduautode CO2 heite vähendamise eesmärgid saavutatavad seni, kuni pole täidetud olulised eeltingimused.
Autode CO2 heide ei vähene seni, kuni domineerib sisepõlemismootori kasutamine, kuid ELi autopargi elektrifitseerimine on väga mahukas ettevõtmine.
Foto: Liis Treimann

Hoolimata suurtest ambitsioonidest ja rangetest nõuetest tekitab enamik ELi teedel sõitvaid sõiduautosid endiselt sama palju süsinikdioksiidi kui 12 aastat tagasi. Elektrisõidukid võivad ELi heitevaba autopargi eesmärgi saavutamisele lähemale aidata. ELi audiitorid hoiatavad siiski, et jõupingutused selles suunas vajavad kiirendust.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077