Autor: Logistikauudised.ee • 14. detsember 2023

Biokütuste tulevik Euroopa Liidus on ebaselge

Euroopa Kontrollikoja värskelt avaldatud aruandes hoiatatakse, et biokütuste tulevik on ebaselge ja täis ohte. Puuduv pikaajaline vaade on negatiivselt mõjutanud investeerimiskindlust. Biokütuste kasutuselevõttu aeglustavad ka probleemid säästlikkuse ja biomassi kättesaadavusega ning suured tootmiskulud.
Foto: Pixabay

Biokütuseid peetakse alternatiiviks fossiilkütustele. Nende eesmärk on aidata vähendada kasvuhoonegaaside heidet transpordisektoris ja parandada ELi varustuskindlust. Perioodil 2014–2020 eraldas ELi ligikaudu 430 miljonit eurot teadusprojektidele ja biokütuste kasutuselevõtu edendamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077