Autor: Indrek Lepik • 4. oktoober 2023

Venemaa on kaotanud Musta mere üle kontrolli

Kremli hoiatustest hoolimata sõidavad merel ka Ukraina viljalaevad, nädala eest teatas isegi kindlustusettevõte Miller, et pakub koostöös Ukraina võimudega teekonda läbivatele viljalaevadele kindlustust.
Palau lipu all seilav Resilient Africa oli esimene laev, mis trotsis blokaadi ja viis Ukrainast vilja välja.
Foto: AFP/Scanpix

Kümmekond viljalaeva on suutnud Musta mere blokaadist hoolimata eksportida Ukraina vilja. Laevad on sildunud nii Odessas, Tšornomorskis kui ka Pivdennõis – kõigis suurtes vabades sadamates – ning sealt seejärel koos viljaga lahkunud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077