Autor: Logistikauudised.ee • 28. juuli 2023

Sanktsioneeritud kaupade posti teel Venemaale saatmine toob kaasa karistuse

Venemaa rünnaku tõttu Ukrainas on Euroopa Liit kehtestatud mitmeid sanktsioone, sealhulgas impordi- ja ekspordikeelud erinevatele kaupadele. Seatud keelud kehtivad ka posti- ja kullersaadetistele ning nende eiramine võib kaasa tuua karistuse.
Selle aasta 1. märtsist kuni 30. juunini oleme täiendavaks kontrolliks avanud 1603 postipakki ja tuvastanud sanktsioonide rikkumise 113 korral.
Foto: Andras Kralla

Maksu- ja Tolliameti tollipunktijuhataja Albina Saar ning Omniva pakisorteerimise juht Eduard Rešetov puutuvad igapäevaselt kokku juhtumitega, kus nii eraisikud kui ka ettevõtted püüavad posti teel saata nii Eestist Venemaale või Valgevenesse kui ka vastupidi kaupu, mis on keelatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077