Autor: Laura Saks • 5. oktoober 2023

Eesti sadamaäri loksub tormises majanduses. Kiigatakse Ukraina vilja poole

Kaubamahu langus ja koondamised, samas ka uued turud ja sadamate funktsioonid, kuid heitlikud meeleolud – Eesti sanktsioonidest räsitud sadamaäri loksub just sellistes lainetes.
Tallinna Sadama juhi Valdo Kalmu (vasakul) sõnul on neid sel aastal aidanud ro-ro ehk sõidukite vedamise mahu kasv. Foto tehtud 2019. aastal, mil Eckerö Line'i laev Finabo Gargo alustas sõite liinil Muuga–Vuosaari.
Foto: Liis Treimann

Sanktsioonid pole sugugi ainsad sadamaäri räsijad. Kunda Sadama juht Daimar Truija sõnas, et nii, nagu läheb Eesti või Euroopa majandusel, läheb ka nende äril. Ning olukord majanduses pole nähtavasti just kiita.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077