Autor: Tõnu Tramm • 6. september 2023

Multimodaalsed veod Euroopas vähenevad, langus kestab juba kolmandat kvartalit järjest

Euroopa maantee-raudtee ühendvedude segmendist tulevad murettekitavad signaalid: Rahvusvahelise Kombineeritud Maantee-Raudteetranspordi Liidu (UIRR) president Ralph-Charly Schulze tõdes teise kvartali kokkuvõtteid tehes, et multimodaalsete vedude maht Euroopas langes võrreldes eelmise aasta samal perioodiga tervelt 14,41 protsenti. See on võrreldav 2020 aastaga, mil koroonaviirus oli kogu Euroopa majanduse sassi löönud.
Polhaagiste laadimine raudteel Riia sadamas.
Foto: DB Schenker

Ajavahemikul aprillist juunini 2023 vähenes multimodaalsete vedude maht Euroopas võrreldes eelmise aasta samal perioodiga 14,41 protsenti. See tulemus läheneb juba ajaloolisele langusele (-14,67%), mis fikseeriti 2020. aasta teises kvartalis, kui pandeemiaga seotud piirangud logistikasektorit tugeva põntsu panid. 2023. aasta teine kvartal oli juba kolmas järjestikune kvartal, mil multimodaalsete vedude maht langes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077