Autor: Logistikauudised.ee • 23. september 2021

Vedajad kiidavad aktsiisitõusu tühistamist, ent on jätkuvalt murelikud

Eesti veondussektori esindusorganisatsioonid ja Eesti Õliühing leiavad, et valitsuse otsus jätta ära järgmisse aastasse planeeritud diislikütuse aktsiisimäära tõus on suure positiivse majandusmõjuga nii ettevõtlusele kui ka elanikkonnale. Samas nähakse, et selmet fikseerida kasvutasandid järgnevateks aastateks, oleks mõistlik aktsiisipoliitika kujundamisel lähtuda pigem hinnakonkurentsist naaberriikidega.
Kütusemüüjate esindusorganisatsiooni tegevjuht Mart Raamat.
Foto: Raul Mee

Rahvusvahelisi vedusid teostavate ettevõtete esindusorganisatsiooni ERAA president Jaak Kivisild sõnas, et kevadel oli sektoril keeruline valitsusele selgeks teha, kui valusalt aktsiisitõus vedajate äritegevusele mõjub. „Rahvusvaheliste vedude puhul moodustab kütuse maksumus ligi 50% vedajate kuludest. Kui aktsiisitõusu mõjul oleks Eesti kütuse hind kerkinud umbes 20 senti naabritest kõrgemaks, siis oleks meie vedajad sattunud väga keerulisse – või lausa võimatusse – konkurentsiolukorda. Õnneks pääses kaine mõistus võidule,“ rõõmustas Kivisild valitsuse otsuse üle.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077