Autor: Logistikauudised.ee • 21. september 2021

Euroopa rongi tulek tõstatas Tartu–Riia rongiühenduse küsimuse

Tartu raudteejaamas peatus täna, 21. septembril Euroopa raudteeaasta rong Connecting Europe Express, mis tõstis muu hulgas tähelepanu alla rongiühenduse vajaduse Tartu ja Riia vahel, teatab Tartu linnavalitsus.
Euroopa Rangi saabumise puhul Tartus tehtud grupipilt.
Foto: Ove Maidla

Kohtumisel Balti riikide transpordiministritega tõstatas Tartu linnapea Urmas Klaas Tartu-Riia rongiühenduse vajaduse. “Kahe linna vahel on vajalik luua regulaarne reisirongiühendus. Tallinna suunal muutuvad transpordiühendused aastaks 2024 väga palju paremaks: sõiduaeg Tartu ja Tallinna vahel saab olema 1,35 tundi ja elektrifitseeritud raudteel hakkavad sõitma uued rongid. Samas tekib reaalne võimalus ellu kutsuda Riia–Tartu rongiühendus, kuid see eeldab Eesti ja Läti valitsuse tihedat koostööd. Eesti Raudtee juhi Kaido Zimmermanni sõnul oleks reaalne see ühendus ellu kutsuda hiljemalt 2024. aastal,” lisas linnapea. Urmas Klaasi sõnul tuleks kohe alustada Läti ja Eesti rongide sõidugraafikute ühtlustamisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077