Autor: Tõnu Tramm • 29. aprill 2021

33 miljonit silme ees, teerulliga ettevõtjatest üle?

Pea kõikide Eesti ettevõtlussektorite esindusorganisatsioonid on saatnud valitsusele pöördumise palvega muuta ajutine diislikütuse langus püsivaks, kuna selle tagasitõusmine kahjustab oluliselt Eesti ettevõtete konkurentsivõimet. Valitsus ei võta ettevõtjate muret paraku aga tõsiselt ning on takerdunud Excelisse, kus vaataks aktsiisi tõstmata jätmise korral vastu 33 miljoni eurone miinus.
See, et tankimine kolib Lätti ja pea kogu Eesti ettevõtlussektori konkurentsivõime kahaneb, näib olevat valitsusele tühisem silme ees terendavast 33 miljonist eurost.
Foto: LIIS TREIMANN

Eesti ettevõtjate mure diisliaktsiisi tagasitõstmise pärast on suur ja seda on üha häälekamalt välja öeldud alates selle aasta veebruarist. Esmalt saatis vastavasisulise pöördumise Eesti Õliühing, seejärel Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon, Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon, Autoettevõtete Liit, Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda jne. Veel sel nädalal saatsid samalaadsed pöördumised Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077