Autor: Logistikauudised.ee • 1. veebruar 2021

Sõitjate arv ja kaubaveo maht raudteel vähenes mullu üle veerandi

Statistikaameti andmetel sõitis 2020. aastal rongiga ligi 6 miljonit reisijat, mida on 29% vähem kui aasta varem. Raudteel veeti 15,8 miljonit tonni kaupa ja kaubavedu vähenes võrreldes 2019. aastaga 26%.
Reisijate arv raudteel kahanes erinevatelt kaubavedudest ka aasta viimastel kuudel.
Foto: Elron

Statistikaameti analüütiku Birgitta Ojamaa sõnul mõjutas koroonaviirus rongisõitjate vedu tugevalt nii möödunud aasta alguses kui ka teise laine ajal aasta lõpus. „Päris palju vähenes ka raudteel veetud kaubamaht, kuid aasta lõpus oli märgata mõningast mahu taastumist,“ lisas ta.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077