Autor: Logistikauudised.ee • 8. jaanuar 2021

Brexit toob Euroopa suurtele lennufirmadele peavalu

Brexit toob peavalu paljudele Euroopa lennufirmadele, mis ei vasta omandisuhete tõttu enam Euroopa Liidus lennutegevusloa saamise tingimustele. 2021. aastal ei muutu veel midagi, kuid aasta jooksul peavad Euroopa Komisjon ja Ühendkuningriik jõudma kokkuleppele, mis õigused on ELi vähemusosalusega lennufirmadel.
Kui aasta jooksul omandisuhted ei muutu, ei saa Ryanair enam vabalt vedada ELi sees reisijaid ja kaupu.
Foto: Andres Haabu

Varem üritasid Hispaania, Iirimaa ja Ungari edutult muuta leebemaks reegleid, mis nõuavad, et ELi lennutegevusloaga lennufirmad on vähemalt 50% ulatuses euroliidu kodanike kontrolli all. Reeglite muutmise vastu olid Prantsusmaa ja Saksamaa, kirjutab Transpordi ja Logistika infoleht.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077