Autor: Logistikauudised.ee • 16. detsember 2020

Mobiilne tankimine - mis see on ja kuidas see töötab?

Kontaktivaba elu üheks kaasnähtuseks on mobiilse tankimise võimalus: esimesena alustas selle võimaluse pakkumist eraklientidele Neste, nüüd on üle kogu Eesti võimalik seda teha ka Terminal Oili teenindusjaamades ja seda juba nii era-, kui äriklientidele.

Terminal Oil võttis oma tanklates kasutusele Cloudics süsteemi, mis on uudne lahendus nii Eestis, kui kogu maailmas. Terminal Oilile eraldi välja töötatud lahenduse eelis on terviklikkus - Cloudics kombineerib tankla riist- ja tarkvara üheks tervikuks ning kõike on võimalik juhtida platvormivabast veebikeskkonnast. Tehnoloogia töötas välja firma Astro Baltics ning see on esimene süsteem Eestis, kuhu on koondatud nii era-, kui ärikliendi kõik makselahendused.

„Tegemist on mugava ja lihtsa maksevõimalusega tankimisel, mis sobib kasutamiseks samaaegselt nii era- kui ka ärikliendile. Cloudicsi äppi saab sisestada kõik oma pangakaardid, Terminal Oil makse- ja sooduskaardid ning tänu äpile on Terminal Oil teenindusjaamades võimalik tankida 24/7,“ rääkis Terminal Oil juhatuse liige Raido Raudsepp.

Astro Balticsi tehnoloogiate juhi Evar Raudsepa kinnitusel on kõik ühe kliki kaugusel. “Tuleb võtta taskust nutitelefon ja alla laadida Cloudics lahendus, sinna juurde peab lisama maksevahendi (pangakaart või Terminali maksekaart) ning võibki autos istudes alustada tankimist. Telefoni ekraanilt jääb üle valida tankuri number. Seejärel tuleb väljuda sõidukist ja panna paaki püstol ning see hiljem välja võtta. Autosse naastes on tankimise kviitung ja tehingu ajalugu mobiilist näha.”

Terminal Oil teenindusjaamas tunneb Cloudics makselahendusega tankuri ära Cloudics QR-kleebise ning äpile viitava juhendava info järgi tankuril.

Neste tuleb samm-sammult

Esimesena tuli mobiilimakse rakendusega turule Neste ning seda samm-sammult: esmalt erakliendile mõeldud lahendusena, viimane etapp, ehk ärikliendi Neste krediitkaardi lahendused, jõuavad mobiliimaksetesse tulev aasta märtsis.

„Sisuliselt saavad ärikliendid ka täna mobiilirakendusega maksta, kui nad seovad selle ära oettevõtte pangakaardiga, kuid Neste ärikliendi krediitkaardid jõuavad mobiilirakendusse tuleva aasta märtsiks,“ ütles Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

„Selleks, et kütuse eest mobiiliga maksta, tuleb sõita autoga tanklasse tankuri kõrvale ja avada oma telefonis äpp, sisestada äppi tankuri number ning kinnitada makse. Seejärel võite väljuda autost ja alustada tankimist,“ selgitas Sülluste äpi kasutamise põhimõtteid.

Neste äpp tunneb ära kasutaja asukoha ning tanklasse sõites kuvatakse äpis ekraanile tankla, kus ta oma sõidukiga viibib. Äpp suudab leida ka lähima tankla ja sinna kohale navigeerida.

Neste äppi saab kasutada kõigis Balti riikides, samuti Soomes ja Rootsis. Sellega saavad turvaliselt maksta kõikide pankade kliendid. Äpi allalaadimisel ja esmasel seadistamisel tuleb see siduda krediit- või deebetkaardiga (Mastercard, VISA). Enne pangakaardi lisamist tasub veenduda, et kaardil oleks internetiostud aktiveeritud.

Neste äpi kasutamiseks on vajalik internetiühendus telefonis ning operatsioonisüsteemid alates iOS 6.0 ning Android 5.0. Äppi saab alla laadida App Store’ist ja Google Playst. Äpi töökeeled on eesti, inglise ja soome keel.

TASUB TEADA

Terminal Oil teeb kokkuvõtteid oma esimestest kogemustest uue makselahendusega 26. jaanuaril toimuval Autovedajate Aastakonverentsil.

Tutvu konverentsi programmiga SIIN ja pane end kirja SIIN! Kiirematele registreerijatele soodushind, mis kehtib veel vaid kuni 22. detsembrini!

Konverents on jälgitav ka veebi vahendusel!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077