Autor: Logistikauudised.ee • 12. detsember 2019

Lux Express lubab pühade ajal üle 200 lisaväljumise

Lux Express lisab detsembris reedeti ja pühapäeviti ning pühade ajal Tallinn-Tartu liinile üle 200 lisaväljumise kokku rohkem kui kümne tuhande istekohaga, sellega laheneb bussikohtade defitsiit just neil nädalapäevadel.
Lux Expressi buss.
Autor: LIIS TREIMANN

Lisabussid hakkavad sõitma homsest, 13. detsembrist, need väljuvad reede lõunast kuni õhtuni ja ka pühapäeviti iga tunni-paari järel. Ettevõte paneb täiendavaid sõite tegema nii Lux Expressi mugavusklassiga bussid kui ka multimeediaekraanideta ja soodsama piletiga Ekstra bussid. Kui Lux Expressi täispilet maksab tipptundidel 12 eurot ja Lounge-klassis 15 eurot, siis Ekstra piletihind on üheksa eurot.

Lux Expressi juhatuse liikme Janno Ritsbergi sõnul on nii bussi- kui rongireisijate nõudlus nädala keskel võrreldes nädalalõpuga tagasihoidlikum. „Lux Express saab leida oma bussidele ka muid rakendusi, nagu näiteks tellimusveod, sellal kui rongid sõidavad samal ajal ikka pooltühjalt ja kulutavad maksumaksja raha,“ lausus ta.

„Seevastu nädalavahetustel on ka rongid täis, kuid lisaväljumiste korraldamine oleks ebaefektiivne. Tahamegi reisijatele lubada, et keegi ei pea enam istuma rongipõrandal - bussis saab istekoha ja igal juhul jõuluks koju.“

Pilet on siiski mõistlik endiselt ette ära osta. „Tartu ja Tallinna vahel väljub busse hommikust õhtuni iga poole tunni tagant, mis teeb graafiku tiheduse kohati võrreldavaks mõne linnaliiniga,“ ütles Ritsberg. „Kui reisija ei ole piletit ette ostnud eelistatud reisile, siis võib juhtuda, et tuleb lihtsalt järgmine väljumine valida – seetõttu soovitamegi pileti ette ära osta.“

Lisaväljumised ei piirdu siiski üksnes detsembriga, vajaduspõhised lisaväljumised jätkuvad ka jaanuaris, alates veebruarist hakkavad aga Ekstra väljumised toimuma juba kindla graafiku alusel reedeti ja pühapäeviti.

Elronil lisaväljumine Narva suunas

Alates sellest nädalast tihendas sõidugraafikut Tallinna-Narva suunal ka Elron, tuues liinile täiendava ekspressühenduse. Ekspressreis lisandub mõlemale suunale ning annab võimaluse ka õhtusel ajal kiirelt Narva või vastupidi sõita. Muutuvad ka teiste suundade sõiduplaanid.

Tallinna ja Narva vahel on sõitjate arv mõne aastaga mitmekordistunud, oluliselt on rongiliikluse populaarsus kasvanud ka Jõhvis, Kiviõlis ja Rakveres.

„Meie kliendid eelistavad võimalusel alati kiireid ekspressühendusi. Tallinna ja Narva vahel andsime ekspressrongi käiku 2017. aasta lõpus ning see sisuliselt kahekordistas inimeste arvu, kes nende linnade vahel rongiga sõidavad,“ sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Kiire kasv on jätkunud ka sellel aastal, sõiduaeg 2 tundi ja 15 minutit on umbes tunni võrra kiirem kui bussiga ning igati atraktiivne ka võrreldes sõiduautoga.“

Uued ekspressreisid lisanduvad õhtusele ajale ja hakkavad igapäevaselt väljuma Tallinnast poole kaheksa paiku ja Narvast pärast kella 20.

„Päris tipptundidele ekspressväljumisi hetkel lisada ei saa, sest meie rongipark on nendel aegadel juba täielikult kasutuses. Samuti ei saa me populaarsematel tööl- ja kooliskäimise aegadel võtta ära rongiühendusi väiksemate peatuste elanikelt,“ selgitas Kongo.

8. detsembrist muutuvad ka teiste suundade sõiduplaanid, täiendust saab Tallinna linnalähiliiklus päevasel ajal, mil seni rongidel taristu hooldustööde tõttu sõita ei lubatud.

Uued sõiduplaanid on leitavad Elroni kodulehelt, ooteplatvormidelt ning tasuta rongiinfot jagab ööpäevaringne infotelefon 616 0245.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077