Autor: Logistikauudised.ee • 1. detsember 2019

Reidi tee on liiklusele avatud

Eelmise nädala reedel avati liiklusele Reidi tee ning sellega seoses alustas tööd bussiliin number 66, mis ühendab Lasnamäe Põhja-Tallinnaga.
Reidi tee.
Autor: Liis Treimann

Linnapea Mihhail Kõlvart ütles Reidi tee avamisel, et Tallinn ei saanud lihtsalt uue tänava, vaid rohelise ja erinevaid vabaõhutegevusi võimaldava merele avatud linnaruumi.

„Kui me selle projektiga alustasime, ei osanud lõpptulemust keegi täpselt ette kujutada. Lisaks kõigile neile, kelle abil Reidi tee valmis, olen tänulik ka konstruktiivsetele kriitikutele, kelle tagasiside aitas esialgset projekti linlaste jaoks meeldivamaks kujundada. Ka järgmised suured uued projektid on seotud parema juurdepääsuga merele – kavandame praegu uut trammiliini, mis hakkab lennujaama sadamaga ühendama,“ sõnas Kõlvart.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas tõdes, et üks Tallinna jaoks väga märgiline objekt valmis saanud. „Tegemist ei ole ainult teega, vaid ilusa vabaaja veetmise alaga, mis toob inimesed mere äärde, et Tallinn vääriks veelgi enam uhke merelinna tiitlit. Samuti on see oluline sadama jaoks, et suurendada veelgi piirkonna konkurentsivõimet,“ ütles Aas.

Vaata Priidu Saarti videot Reidi teest ja selle ehitusest:

Reidi tee ehitustöid teostasid Verston Ehitus OÜ ja KMG Inseneriehituse OÜ. Verston Ehituse juhatuse esimehe Veiko Veskimäe sõnul on Reidi tee näol tegemist äärmiselt olulise taristuprojektiga, mille positiivset mõju saab tunda sisuliselt iga kohalik elanik või Tallinna külaline.

“Tegemist pole ainult uue sõidu- ja kõnnitee rajamisega, mis kahtlemata lisab mugavust linnas liiklemisele, vaid ka täiesti uue ja kaasaegse linnaruumi loomisega. Reidi tee infrastruktuuri rajamine on pakkunud kõikidele projekti osapooltele hulgaliselt põnevaid väljakutseid ning andnud hindamatu kogemuse. Meile ehitajana on see võimaldanud teostada unikaalseid ja innovaatilisi insenertehnilisi lahendusi, mida Eestis varem pole tehtud,“ tõdes Veskimäe.

Autor: Liis Treimann

Üheaegselt Reidi tee avamisega alustas tööd ka uus bussiliin number 66, mis ühendab Lasnamäe Põhja-Tallinnaga. Bussiliini graafiku leiab SIIT!

Fakte Reidi teest

1,93 km on uue Reidi tee pikkus

3 uut bussipeatust

10,5 km uusi ning rekonstrueeritud ratta- ning jalgteid

800 m spetsiaalse kummikattega jooksurada

149 426 puud, põõsast, püsikut ja vääntaime istutati kokku haljasalale, sealhulgas 498 puud ja 57 863 põõsast

37 747 m2 uut murupinda

7500 ruutmeetrit laienes Tallinn mere arvelt Reidi tee ehituse käigus

54 jalgratta parkimiskohta

8 laste mänguväljakut erinevate mänguvahenditega

4 purskkaevu

3 tenniselauda

2 vaateplatvormi

1 jõulinnak

Reidi tee kogumaksumus on ligi 43 miljonit eurot

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077