Autor: Tõnu Tramm • 1. november 2019

Neste ootab riigilt võrdset kohtlemist

Oktoobri keskel tõi Neste Eestis müügile uue diislikütuse Neste MY, mis on toodetud 100% taaskasutatud materjalidest ning mis vääriks ettevõtte hinnangul samasugust aktsiisisoodustust, nagu on kehtestatud biogaasile.
Neste Porvoo tehases asuva katselabori arendusjuhi Miia Laamaneni sõnul teevad nad katsetusi kõikvõimalike jääkidega, alates kilekottidest kuni autorehvideni välja.
Foto: Tõnu Tramm

Tallinnas Kadaka tee Neste tanklas müügil olev Neste MY Renewable Diesel on 100% taastuvatest toorainetest toodetud parafiinne HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) diislikütus, mille kasutamisel saab mootorsõiduki poolt tekitatavat süsinikuheidet märkimisväärselt vähendada. See kütus põleb fossiilsest diislikütusest oluliselt puhtamalt, ta ei tahma nii palju, on sisuliselt lõhnatu, tema omadused ei muutu ka pikaajalisemal seismisel, ta on külmakindel jne. Neste taastuvainetest toodetud diislikütust võib edukalt segada ka tavalise diislikütuse hulka, mida Neste ka teinud on: nende biokomponent ongi toosama HVO.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077