Tõnu Tramm • 1 november 2019
Uudised
Ainult tellijale

Neste ootab riigilt võrdset kohtlemist

Oktoobri keskel tõi Neste Eestis müügile uue diislikütuse Neste MY, mis on toodetud 100% taaskasutatud materjalidest ning mis vääriks ettevõtte hinnangul samasugust aktsiisisoodustust, nagu on kehtestatud biogaasile.

Neste Porvoo tehases asuva katselabori arendusjuhi Miia Laamaneni sõnul teevad nad katsetusi kõikvõimalike jääkidega, alates kilekottidest kuni autorehvideni välja.  Foto: Tõnu Tramm

Tallinnas Kadaka tee Neste tanklas müügil olev Neste MY Renewable Diesel on 100% taastuvatest toorainetest toodetud parafiinne HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) diislikütus, mille kasutamisel saab mootorsõiduki poolt tekitatavat süsinikuheidet märkimisväärselt vähendada. See kütus põleb fossiilsest diislikütusest oluliselt puhtamalt, ta ei tahma nii palju, on sisuliselt lõhnatu, tema omadused ei muutu ka pikaajalisemal seismisel, ta on külmakindel jne. Neste taastuvainetest toodetud diislikütust võib edukalt segada ka tavalise diislikütuse hulka, mida Neste ka teinud on: nende biokomponent ongi toosama HVO.

VORMISTA SOODUSHINNAGA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Logistikauudised erilehe PDFidele
 • Ligipääsu Transpordi ja logistika infolehele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

  Logistikauudised.ee toetajad:

  Tõnu Tramm
  Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
  Ana Tilkson
  Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150