Autor: Logistikauudised.ee • 3. september 2019

Hansa Grupp silub bussiveo väikest miinust eduka autoäriga

Hansa Grupp OÜ käive 2018. aastal oli 49,3 miljonit ning kasum 1,699 miljonit eurot. Kontserni teatel moodustas suurima osa kasumist sõidukite rent (Europcar), millele järgnes autode müük ja hooldus. Reisijatevedu oli 2018. aastal väikeses miinuses.
Suurim kasum tuli Hansa Grupile Europcar autorendiärist, reisijatevedu jäi väikesesse miinusesse.
Foto: Europcar

Balti riikides tegutseva transpordiettevõtete kontserni OÜ Hansa Grupp konsolideeritud käive moodustas 2018. aastal 49,3 miljonit eurot, mis jagunes peamiselt bussivedudega seotud teenuste, autorendiga seotud teenuste ning tarbesõidukite müügi- ja hooldusteenuste vahel.

Hansa Grupi kontsernis töötas 2018. aasta lõpu seisuga 709 inimest. Ainuüksi sotsiaal- ja tulumaksu maksis kontsern jooksval aastal 5,2 miljonit eurot.

Hansa Grupi juhatuse esimehe Neeme Tammise sõnul investeerisid grupi ettevõtted põhivarasse aasta jooksul 4,5 miljonit eurot.

„Eesti bussitranspordi turg on keerulises seisus, mida ilmestab krooniline tööjõupuudus ja ebavõrdne konkurents makse maksvate ja makse mitte maksvate ettevõtete vahel. Konkurentsis püsimiseks on ettevõte jätkanud investeeringuid, et vastata klientide ootustele. Meie selge veendumise kohaselt peab riik bussitranspordisektori suure tellija ja järelevalvajana ebavõrdse konkurentsi ohjamisel ja kvaliteetse teenuse tagamisel olema resoluutsem,“ sõnas Tammis.

Kasumit teenis Hansa Grupp 2018. aastal 1,699 miljonit eurot. Kontserni teatel moodustas suurima osa kasumist sõidukite rent (Europcar), millele järgnes autode müük ja hooldus. Reisijate vedu oli 2018. aastal väikeses miinuses.

Rendis oli grupi ettevõtetel hooaja kõrgpunktis 1761 sõidukit, reisijateveoks kasutati 400 bussi. Hansa Grupi ettevõtted ostsid erinevaid kütuseid aasta jooksul üle 5 miljoni liitri. Kontserni bussiettevõtted sõitsid reisijaid teenindades ca 21 miljonit kilomeetrit, mis võrdlusena teeb 524 korda ümber maakera.

Hansa Grupp OÜ kontserni kuuluvad emaettevõte Hansa Grupp OÜ, Hansabuss AS-i kontsern (osalus 87,5%), Moonsund Eco OÜ (osalus 45%), IV Pluss AS (osalus 100%), Baltic Mobility OÜ kontsern (osalus 100%) ja Hansakredit OÜ (osalus 100%).

Hansabuss AS-i kontserni kuuluvad emaettevõte Hansabuss AS ning tütarettevõtted Hansa Bussiliinid AS (osalus 97,3%), Hansabuss Latvia SIA (osalus 100%), Samat AS (osalus 95,1%), AIPS SIA (osalus 100%), Viražas SIA (osalus 100%), Bauskas AO SIA (osalus 100%) ja Tukuma Auto SIA (osalus 91,2%) ning viimase tütarettevõtted Tutransauto SIA (osalus 100%) ja Ludzas ATU SIA (100%).

Loe lisaks
Neeme Tammis ostis Europcari Balti ärid

2018. aastal suurendas Hansa Grupp OÜ oma osaluse tütarettevõttes Hansarent OÜ-s 100%-ni ning müüs kogu osaluse oma tütarettevõtte Baltic Mobility OÜ konsolideerimisgruppi kuuluvale ettevõttele Mobility Eesti OÜ. Hansarent OÜ ja Mobility Eesti OÜ ühendati ja tegevust jätkatakse ärinime Hansarent OÜ alt.

Baltic Mobility OÜ kontserni kuuluvad: emaettevõte Baltic Mobility OÜ ning tütarettevõtted Hansarent OÜ (osalus 100%), Mobility Latvia SIA (osalus 100%) ja Mobility Lietuva UAB (osalus 100%).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077