Autor: Indrek Kald • 8. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neeme Tammis ostis Europcari Balti ärid

Transpordiettevõtja Neeme Tammisele kuuluv Hansa Grupp omandas autorendifirma Europcar masterfrantsiisi ja operatsioonid Baltimaades.

Hansa Grupi omaniku ning juhi Neeme Tammise sõnul on grupi ambitsioon olla Baltimaades turuliider. "Lühemas perspektiivis tahame olla liider Baltikumi lühirendi turul ja pikemas perspektiivis üks suuremaid tegijaid kõikides renditoodete segmentides," kinnitas ta. Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Hansa Grupp – senise nimega NTH Holding – ostis Europcari Balti riikide senise frantsiisiomaniku Baltic Mobility OÜ koos tütarfirmadega Mobility Eesti OÜ ja Mobility Latvia SIA. Lisaks alustab Baltic Mobility tütarfirma Europcari kaubamärgi all opereerimist Leedus 1. jaanuarist 2014.

Tehingu järel kuuluvad Hansa Grupile kaks autorendiettevõtet: uuena Europcar ning varasemast Hansarendi kaubamärgi all opereeriv Hansatransport Grupp OÜ. Sellega saab Hansa Grupist Baltimaade üks suuremaid autorendiettevõtteid ning Eesti lühirendituru liider, seisab firma pressiteates.

Europcari omandamine võimaldab Tammise ütlusel luua uut lisaväärtust. "Saame integreerida Europcari tugeva rahvusvahelise kogemuse ja Hansarendi tugeva kohaliku kogemuse. Omavahelist sünergiat arendame nii mõlemas autorendifirmas kui ka grupisiseselt Hansabussi, City Touri ja teiste meie grupi ettevõtetega. Autorent kodu- ja välismaal, tellimusvedu, linnaekskursioon, maakondadest bussi tellimine – kõik teenused saab ühest kohast," selgitas ta.

Europcari omandamisega laieneb grupi rendikontorite võrk, mis suurendab teenuse kättesaadavust. "Pan-Balti klientidel ja turistidel muutub meie teenuste kasutamine kahe kaubamärgi ja kolme riigi vahel väga mugavaks. Samuti hakkab meie klientidel olema lihtne tarbida Europcari teenust Euroopas. Sõidukite ja markide valik laieneb oluliselt ning saame olla kliendi jaoks paindlikumad. Lisaks toome turule uue toote – kaubikute rendi Iveco Daily kaubamärgi baasil, mida samuti Hansa Grupp esindab," rääkis Tammis.

Ta lisas, et langetatud on strateegiline otsus viia seni vaid Eestis tegutsenud Hansarent ka Lätti ja Leetu. Rendiäride investeeringud sõidukipargi uuendamiseks järgmisel aastal moodustavad viis miljonit eurot.

Europcari Balti operatsioonide ostutehinguga saab Hansa Grupist üks suuremaid lühirendi firmasid Baltikumis, mille sõidukiparki kuulub ligikaudu 450 sõidukit. Eestis tõuseb Hansa Grupp sõidukite lühirendis turuliidriks ca 230 sõidukiga. Teenuseid pakutakse ja arendatakse viies rendiäri valdkonnas – lühirent, pikkrent, täisteenusrent, täisteenusliising ja asendusauto. Neist kahes viimases valdkonnas on käimas eeltöö oluliseks laienemiseks. Hansarendi ja Europcari Baltikumi lühirendikäibe maht on aastas üle kolme miljoni euro.

Hansa Grupp omab enamusosalust ka bussitransporditeenuste osutamisega tegelevas grupis AS Hansabuss, millele kuuluvad kaubamärgid Hansabuss, Hansa Liinid ja City Tour, ning Iveco ja Irisbus sõidukite müügi ja hooldusega tegelevas ASis Iv Pluss. Hansa Gruppi kuuluvate ettevõtete kogukäive ulatub üle 20 miljoni euro aastas ning grupi ettevõtted pakuvad tööd rohkem kui 425 inimesele.

Europcar International on üks maailma suurimaid autorendifirmasid ning Euroopas turuliider. Europcar International opereerib rohkem kui 140 riigis Europcari kaubamärgi all. Lisaks opereerib Europcar International kaubamärkide National ja Alamo all Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonis. Europcari sõidukipargi kogumaht on globaalselt ca 200 000 sõidukit ning töötajate koguarv ca 6500.

Hansa Gruppi nõustasid tehingus investeerimispank Michel Capital ja advokaadibüroo Nordeus. Müüjat nõustas tehingus advokaadibüroo Varul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077