Autor: Logistikauudised.ee • 11. juuni 2019

Narva piiril avastati üle miljoni salasigareti

Mai keskel avastasid maksu- ja tolliameti (MTA) tollitöötajad Narva maantee piiripunktis kaubikusse peidetuna 1 008 000 Valgevene maksumärkidega sigaretti NZ 10.
Salasigareti äri on jätkuvalt aktuaalne.
Autor: MTA

Venemaalt Eestisse sisenenud kaubiku Volkswagen Crafteri juht deklareeris kaubana elektroonsed dioodid ja mootorsõidukite õhufiltrid, mis asusid sõiduki kaubaruumis pappkarpides. Kaubiku läbivalgustus näitas, et õhufiltrite asemel olid kõikides pappkarpides filtrite karkassid, millesse olid peidetud salasigaretid.

MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul on viimastel aastatel suurte salasigareti koguste avastamised idapiiril vähenenud, kuna tolliametnikud teevad head tööd ja tänu sellele on ka proovijaid aina vähem. „Tõhusamale tollikontrollile on kaasa aidanud nii uute röntgenseadmete soetamine, tollikoerte kasutamine kui ka hea riskianalüüs,“ lisas Kuus.

MTA uurimisosakond alustas sigarettide salakaubaveo tunnustel kriminaalmenetlust, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Mai keskel avastas Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talituse töötajad Valga-Uulu maanteel lätlase juhitud kaubiku kontrollimisel 520 000 salasigaretti. Sigaretid olid Valgevene päritolu, markideks samuti NZ Gold ja punane Premiere.

Märtsi keskel pidas aga Leedu toll Panevėžyses kinni Eesti kodaniku juhitud veoauto, millest leiti ligi 2 miljoni euro väärtuses salasigarette. Eestlasest autojuht väitis, et autos on 16 tonni pakkematerjali Hispaaniast, koorma alt leiti aga 560 000 sigeretipakki koguhinnaga üle 1,86 miljoni euro.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077