Autor: Logistikauudised.ee • 6. juuni 2019

Mais kasvas nii Tallinna kui ka Tartu lennujaama reisijate arv

Tallinna lennujaam teenindas maikuus keskmiselt enam kui 9 700 reisijat päevas, mis on 9,2% rohkem, kui mullu samal ajal.

Mais teenindati Tallinna lennujaamas üle 300 tuhande reisija, mis teeb keskmiselt 9700 reisijat päevas. Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul tõi kasvu suvehooaja lennugraafik: „Maikuus alustasid mitmed lennufirmad tihedama lennugraafikuga ning lisandusid hooajalised otselennud Ateenasse, Odessasse ja Ohridisse. Kuu lõpus tervitasime ka täiesti uut lennufirmat Belavia, mis hakkab lendama Tallinna ja Minski vahel neli korda nädalas. Alanud suvel on Tallinnast otselennuga võimalik lennata pea 40 otselennu sihtkohta, millele lisandub veel pea samapalju tšarterlennu sihtkohti - usume, et meelepärase puhkuse sihtkoha leiab sel suvel igaüks.“

Regulaarlendudele lisandus maikuus 1,6% rohkem istekohti, kui mullu. Kasv tuli odavlennufirmade segmendist, mille turuosa on kasvanud 16%-lt 22%-le. Reisijate arvu tõstavad Wizzairi lennud Kiievisse ja Londonisse, Ryanairi ühendused Edinburghi ja Berliini, Norwegian Air lennud Stockholmi ning easyJeti lennud Londoni, Berliini ja Milano liinidel.

Tšarterlendude reisijate maht moodustas reisijate koguarvust umbes 13%, populaarseim sihtkoht on Antalaya kuurordipiirkond Türgis. Populaarsed on ka Bulgaaria ja Kreeka puhkusereiside sihtkohad.

Suvise hooajaga seotud lennuliikluse kasv toob rohkem tööd lennujaama igas sektoris. „Kuna tipptundidel, varahommikuti ja õhtuti kella 17-19 vahel toimub korraga palju reise, siis soovitame reisijatel varuda lennujaama saabumiseks, parkimiskoha leidmiseks ning turvakontrolli läbimiseks rohkelt aega, et lennule jõudmine ei tooks kaasa üleliigset stressi,“ soovitas Pärgmäe.

Tartu lennujaamas suurenes Helsingi lennureiside täituvus 31% võrreldes aasta algusega, Tartu-Helsingi liinil toimus 46 lendu, lennukite keskmine täitumus jõudis juba 70 protsendini. Mais kasutas Tartu lennujaama teenuseid kokku 2173 reisijat, lisaks 151 tšarterlennu reisijat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077