Autor: Logistikauudised.ee • 17. mai 2019

Saaremaale sõites tuleb arvestada teetöödega

Esmaspäeval, 20. mail alustatakse rekonstrueerimistöödega Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel km 50,1-56,3 asuval Tuudi–Ridase lõigul.
Teetööd.
Foto: HEGE-LEE PAISTE, Sakala/Scanpix

Töid tehakse umbes kolme kilomeetri pikkuste lõikudena ja esimeses etapis alustatakse töödega Virtsu poolses osas. Peale esimesele lõigule alumiste konstruktsioonikihtide rajamist alustatakse töödega järgmisel teelõigul. Vähemalt üks sõidurada peab ehitustööde ajal olema liiklejatele alati avatud. Tööde teostamisel kasutatakse liiklusreguleerijaid ning väljaspool praamide liikumise aega kasutatakse foorjuhtimist.

Tööde käigus rekonstrueeritakse olemasolev teelõik, freesitakse kattekiht koos alloleva tuhkstabiliseeritud alusega, rajatakse uued dreen- ja killustikukihid, uus kompleksstabiliseeritud alus ning paigaldatakse kogu lõigule uus kahekihiline asfaltbetoonkate. Kõik olemasolevad truubid ja liikluskorraldusvahendid asendatakse.

Ehitustööde teostajaks on TREV-2 Grupp AS ja omanikujärelevalvet teostab Lindvill OÜ. Tööde maksumus on 2,99 miljonit eurot.

Lisaks rekonstrueerimistöödele teostatakse juuni keskel pindamistöid Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee alguses, km 0-11 asuval Risti–Koluvere lõigul. Kuna pinnatud teelõigul piiratakse kiirust kuni 30 km/h, siis tuleb arvestada suurema ajavaruga objektide läbimiseks. Töid tehakse kahes lõigus nii, et ühe lõigu pikkus ei ületaks 5,5 km.

Töid teostab Eesti Teed AS ning tegelikud tööajad võivad sõltuvalt ilmastikust muutuda. Täpsemat informatsiooni liikluspiirangute kohta vaata www.tarktee.ee.

Saare maakonnas Muhu vallas tehakse km 79,1-79,8 ja km 80,1-82,5 Liiva–Piiri lõigul teekatte taastusremonti ning ehitatakse ümber km 79,8-80,1 asuv Viira ristmik. Ümberehitustööde käigus rajatakse ristmikule valgustus, ehitatakse kergliiklustee ja teeületuskoht Viira ristmiku ohutuks ületamiseks ning rajatakse uued bussipeatused.

Teekatte taastusremondi ja Viira ristmiku ümberehitustööd algavad juunis ja kestavad 2,5 kuud. Tööde käigus on vähemalt üks sõidurada liiklejatele alati avatud ja kasutatakse liiklusreguleerijaid.

Ehitustööde teostajaks on Altos Teed OÜ ja omanikujärelevalvet teostab Skepast&Puhkim OÜ. Tööde maksumus on 0,91 miljonit eurot.

Maanteeamet palub liiklejail varuda piisavalt lisaaega sadamatesse õigeaegseks jõudmiseks, et parvlaevale kiirustades mitte seada ohtu ennast ja teisi kaasliiklejaid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077