Autor: Logistikauudised.ee • 9. mai 2019

Galerii: Helsingis toimub transpordi ja logistikamess

9. mail avati Helsingi messikeskuses Põhjamaade üks suurimaid transpordi- ja logistikamesse Kuljetus-Logistika 2019. Ehkki põhirõhk on messil transpordil, siis võrreldes eelmise korraga on pisut kasvanud ka logistika pool.

Kolm päeva kestev Helsingi transpordi- ja logistikamess toimub iga kolme aasta tagant ja koondab väljapanekuid transpordi- ja logistikaettevõtetele. „Rohkem on siin siiski vaadata transpordihuvilistel, sest veokid hõlmavad valda osa messi territooriumist. Muu logistika on suhteliselt tagasihoidlik, kuid võrreldes eelmise korraga võib selles osas märgata siiski väikest arengut,“ lausus Helsingis kohal olev Äripäeva logistika ja ekspordi teabevara peatoimetaja Fred Märtsoo.

Väljas on mitmed tõstukitootjad, toimub tõstukijuhtide võistlus, samuti mitmed tarkvarafirmad jms. „Rekkafännidele on siin vaatamist küllaga. Samuti on päris tugev osa veokite pealisehitustel, milles soomlased on väga tugevad. Alates prügiveokitest erinevate metsaveohaagisteni välja. Omaette teema on siin ka pikad haagised, sest alates selle aasta 21. jaanuarist on Soomes lubatud kuni 34,4 meetri pikkused autoringid, Rääkimata 25,25 m autoringi haagistest, mille kasutuselevõtmist ka meil tasapisi arutatakse,“ lausus Märtsoo.

Logistikaosa tagasihoidlikkust kurtis ka TTK Logistikalabori projektijuht Kalle Uusmaa: „Minu huviorbiidis on peamiselt erinevad uued logistikalahendusi pakkuvad tarkvarafirmad, kuid kahjuks midagi väga uut ma siit enda jaoks ei leidnud.“

Küll on aga kiitsid Eestist tulnud osalejad logistikat sadama ja messikeskuse vahel, mis on viimastel aastatel oluliselt paranenud. „Istud otse sadamast nr 7 trammi peale ja 45 minuti pärast astud otse messikeskuse ukse ees trammist maha. Mess ise on tasuta, maksab vaid edasi-tagasi laevapilt ca 34 eurot ja trammipiletid 6.30 eurot, kui need laevast osta. Transpordihuvilisele eestlasele igati meeldiv ja mugav võimalus nädalalõppu veeta,“ lausus Märtsoo.

Vaata pildigaleriid messilt Kuljetus-Logistika 2019

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077