Autor: Harro Puusild • 11. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron laiendas 4 miljoniga tootmis- ja arendushoonet

Cleveroni tootmishoone.
Foto: Harro Puusild
Pakitorobotite tootja Cleveron ehitas oma Viljandis asuva arendus- ja tootmishoone nelja miljoni euroga kolm korda suuremaks.

Laienduse tulemusel kasvas arendus- ja tootmishoone seniselt 3000 ruutmeetrilt 7500 ruutmeetri võrra 10 500 ruutmeetrini, ütles Cleveroni omanik Arno Kütt. "Varem oli meil tootmine ja arendus kokku pressitud ning killustunud, osad inimesed olid rendiruumides, siis nüüd on oluliselt rohkem hingamisruumi ja kogu arendus on kohapeal," selgitas Kütt laienduse tagamaid.

Cleveroni teine omanik Peep Kuld lisas, et oluline osa laiendusest puudutab ka kontoripinda. "Ka meie kontoritöötajad ja insenerid pidid mingis olukorras väga tihedalt üksteise kõrval töötama. Uus pind annab kõigile kaasaegsed töötingimused - ettevõte kasvab ja inimesi on palju," sõnas Kuld.

Arno Kütt esineb 28. novembril 2018 toimuval 20. Logistika aastakonverentsil, kus kõneleb sellest, milliseid väljakutseid seab globaalne e-kaubanduse kasv logistikale. Programmi ja pääsmed leiate SIIT.

Lisaks esinevad: 

Illimar Paul (Sensei), Erik Laidvee (Eesti Raudtee), Ansi Arumeel (Omniva), Aleksander Gansen (Shipitwise), Magnus Lepsalu (Balti Logistika), Kristina Laaneots (DHL), Håkan Fagerström (Tallink), Arno Sillat (AMTEL), Villem Tori (Autoettevõtete Liit), Raul Toomsalu (Operail) jpt. 

 

 

Kokku investeeris ettevõte laiendusse neli miljonit eurot, mis Arno Küti sõnul kaeti omavahenditest. "Ehituse osa sellest on kolm miljonit ning miljon sisseseade. Laenu me ei kaasanud," lisas Kütt.

Küti sõnul on 10 500ruutmeetrine pind piisavalt suur selleks, et ettevõte saaks kasvada viis korda ja jõuda 200 miljoni euro suuruse käibeni. Tänavu kasvab Cleveroni käive 45 miljoni euroni. "Eelmisel aastal oli meil müük 11 miljonit, sellel aastal seadsime eesmärgiks 30 miljonit, aga selle oleme täis saanud juba üheksa kuuga. Oleme oma plaanist ees ja tänavune käive tuleb üle 45 miljoni. Meie põhieesmärk on praegu kasumlik kasv," jätkas Kütt.

Järgmine aasta toob uudiseid

Tuleva aasta prognooside kohta ütles Kütt, et järgmise aasta esimene poolaasta tuleb tänavusega võrreldes poole suurem. "See näitab, et oleme väga kiires kasvutempos," sõnas ta.

Samuti on Küti sõnul tulemas uudiseid ka uutest lepingutest, mille kohta praegu midagi täpsemalt öelda ei saa. "Läbirääkimised ja lepingud võivad võtta aasta-poolteist, meil on praegu palju lõppjärgus, aga me ei saa midagi veel öelda. Kindlasti on järgmisel aastal päris palju kuulda," märkis ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077