14. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee veomahud jätkasid tõusu

Koidula raudteepiirijaam.
Foto: Erik Prozes
Eesti Raudtee teatas, et aasta esimese kaheksa kuu jooksul suurenes nii kaubaveomaht kui ka reisijate arv.

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul kasvas esimese kaheksa kuu jooksul võrreldes aasta taguse perioodiga 14,7%, veidi enam kui 9,1 miljoni tonnini.Endiselt on kõige enam veetavateks kaubagruppideks Eesti Raudtee taristul väetised, mineraalsed kütused ning põlevkivi.Transiitveod moodustasid esimese kaheksa kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest 6,3 miljonit tonni, mis on 26% kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil. 

„Oleme veomahtude kasvuga Eesti Raudtee taristul väga rahul ning prognoosime aasta lõpuks kaubamahtude kasvu 14,5 miljoni tonnini,“ kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.„Kuigi ka konteinerveod on selle aasta jooksul pidevas tõusujoones olnud, moodustades kaheksa kuu jooksul kokku 304 000 TEUd, loodame endiselt, et peatselt lisanduvad uued ida-lääne suunalised Hiina konteinerrongid meie taristule, mis hoogustaksid seda kasvu veelgi,“ lisas Laidvee.Ka reisijate arv annab tunnistust rongiga reisimise populaarsusest. Kohalikus ühenduses sõitis augustikuus rongidega 5,9 miljonit reisijat. Kaheksa kuu peale kogunes seetõttu üle 5 miljoni reisija, mis on pea 7% kõrgem tulemus kui eelmise aasta samal perioodil.Rahvusvahelist reisirongi kasutas kaheksa kuu jooksul 761 000 inimest, mis on samuti pea 7% rohkem kui eelmise aasta esimese kaheksa kuu jooksul.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077