Autor: Logistikauudised.ee • 23. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas algas Reidi tee ehitus

Täna löödi Reidi tee ehitusel kopp maase.
Foto: Raepress
Täna, 23. juulil, algas Tallinnas mereäärset ala läbiva Reidi tee ehitus, mis kestab eeldatavasti 550 päeva ja mille eesmärgiks on anda linnale rannapromenaad.

Reidi tee ehitus algas Pikksilma tänaval, mahajäetud Kadrioru tivoli platsil teesüvendi rajamisega ja arheoloogiliste surfiaukude kaevamisega, mille eesmärk on tuvastada võimalikud ajaloolised leiud nagu vrakid, sadama- või kaitserajatised. Samal ajal algab kaldakindlustuse rajamine Pikksilma tänava ja Russalka ausamba vahele.

Tallinna linnapea Taavi Aas rõhutas, et Reidi tee loob võimaluse sadamast väljuda kesklinna tänavaid läbimata. Reidi tee kogupikkus on 1,9 kilomeetrit, mille põhiosaks on 2+2 radadega sõidutee. Koos kergliiklusteedega ehitatakse või remonditakse kokku 14 kilomeetrit teid. Lisaks rajatakse 700 meetri pikkune kaldakindlustus.

Reidi tee ehituse käigus rajatakse 40 000 ruutmeetrit murupinda, istutatakse üle 57 000 põõsa ja ligi 500 puud. „Koostöös Merelinna Kaitsjate ühendusega oleme otsinud parimat viisi, et võimalikult palju säästa Russalka parki,“ rääkis Aas.

Reidi tee ehituse käigus ehitatakse uus sademevee kollektor koos sademeveepumplaga. Uus sademevee süsteem aitab leevendada Tuukri, Jõe ja Ahtri piirkonna üleujutusi. Samuti rajatakse uute teede alla vee ja kanalisatsioonitorustikud ning gaasi- ja keskküttetorustikud.

Ehitustööd peavad olema objektil lõpetatud hiljemalt 17. november 2019, lõpliku kuju peaks uus tee saama 2020. aasta kevadeks. Töövõtuleping on sõlmitud konsortsiumiga KMG Inseneriehituse AS / Verston Ehitus OÜ. Töövõtulepingu maksumuseks on 38 113 503 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077