Autor: Logistikauudised.ee • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haven Kakumäe sadamat hakkab teenindama Alexela sadamatankla

Vasakul Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma ja paremal Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik
Foto: Martin Dremljuga
Haven Kakumäe ja Alexela Oil allkirjastasid lepingu sadamakompleksi teenindava tankla rajamiseks.

Mais avatavas sadamas on võimalik silduda 300 alusel, mis saavad oma kütusevarusid täiendada uuest teenindusjaamast. „Alexela on Eesti operaator ja tunnustatud kodumaine kaubamärk ning omab suurimat kogemust mereäärsete tanklate opereerimisel,“ ütles Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma pressiteate vahendusel. „On hea meel, et Alexela näitas üles huvi Eesti ühe suurima jahisadama projekti vastu.”

„Alexela haldab Eesti suurimat sadamatanklate võrku – ühtekokku on Eesti sadamates nüüd kaheksa Alexela tanklat,“ teatas Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik. Tema sõnul saavad laevnikud Alexela peale loota kogu Eesti ranniku piires – Virumaal on väikelaevadele kasutada Võsu sadama tankla ning Harjumaal Kakumäe, Kaberneeme ja Pirita jahisadama tankla. „Lääne-Eesti kui populaarseim väikelaevade sõidupiirkond on aga väga tihedalt kaetud – meie sadamatanklad on nii Muhu Lõunaranna,  Pärnu jahtklubi kui ka Kihnu sadamates,” selgitas Ain Kuusik. Lisaks opereerib Alexela tanklat Oiu sadamas, Võrtsjärve põhjakaldal. „Järgmisena avame sadamatankla Eisma sadamas ning jätkame tööd, et käesoleva aasta lõpuks oleks Eestis juba kümme Alexela sadamatanklat,” lubas Ain Kuusik.

1–30-meetristele ja kuni 4-meetrise süvisega laevadele mõeldud Haven Kakumäe sadama juurde kerkib esialgu moodulitest ajutine jahisadama hoone. „Plaanide kohaselt valmib statsionaarne sadamahoone 2018. aastal, siis saame klientidele pakkuda veelgi rohkem lisaväärtust kasvõi talvehoiu ja jahtidele mõeldud teenuste näol,” ütles Kaarma. „Projekti esimeses etapis rajame sadama territooriumile rannaspordialade keskuse, kus nii kohalikud Kakumäe kogukonna elanikud kui ka laevameeskonnad saavad harrastada rannajalgpalli, rannavõrkpalli ja rannatennist.”

Haven Kakumäe sadama esimene etapp valmib 2017. aasta kevadel, esimesed elumajad ning sadamahoone koos soojustatud talvehoiuga 2018. aastal. Sadama territooriumile kerkib ka vaba aja keskus koos spordiplatsidega. Sadamast saab ka Tallinna Jahtklubi (TJK) kodusadam ja selle aasta juunist alustab tööd TJK purjespordikool.

Alexela Oil kuulub Alexela gruppi ning on aus eestimaine tanklakett. Ettevõtte 71 tanklast omab tanklakauplusi 23. Vanima eestimaise tanklaketina (aastast 1993) ollakse tööandjaks enam kui 130 inimesele üle Eesti. Alexela tanklad kannavad märki „AUS KÜTUS“, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi Eesti ühiskonna ees.

Kõikides Alexela sadamatanklates on müügil bensiin 95 ja diislikütus. Sadamatanklatesse pääseb päevasel ajal ka maismaad pidi, nii on võimalik tankida ka väiketehnikat. Sadamatanklates saab maksta ainult Alexela maksekaardi või pangakaardiga.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077