Autor: Heija-Liis Ristikivi • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest müüakse Eestis BMW elektriautosid

Teiste seas tulevad tänasest Tallinnas müügile ka i3 ja i8.
Foto: BMW
BMW ja MINI esindaja Eestis AS United Motors sõlmis BMW Grupiga lepingu BMW i-autode ehk elektriautode esindamiseks Eestis alatest 2017. aasta jaanuarist.

United Motorsi teatel alustatakse Tallinna esinduses tänasest BMW premium-klassi elektriautode müüki, samuti hoogustab BMW pistikhübriidide ehk PHEV mudelite müüki, tuues alanud aastal turule mitu vastavat uudismudelit.

United Motorsi Tallinna esinduse juhataja Toomas Pärna ütles, et BMW i kaubamärgi esindusõigus annab ettevõttele uue võimaluse oma tegevust veelgi laiendada. Ta leiab, et BMW Grupiga sõlmitud esindusleping näitab usaldust United Motorsi senise tegevuse ja tulevikuplaanide suhtes ning et BMW i-autode esindusõigus Eestis annab võimaluse astuda pika sammu autotööstuse tulevikule lähemale ja kindlustada oma positsiooni säästva mobiilsuse suunanäitajana. Ta lisas, et ettevõte on seadnud endale eesmärgiks saavutada Eestis premium-klassi elektriautode turusegmendis oluline turuosa.

Jaanuarist kehtima hakanud BMW i esinduslepingu oluliseks eelduseks oli Toomas Pärna sõnul BMW i-autode ehk elektriautode teeninduse olemasolu. United Motorsi Tallinna esindus, mis alustab tänasest BMW i kaubamärgiga elektriautode müüki, käivitas BMW elektriautode teeninduse juba alates 2015. aasta kevadest.

BMW Grupp arendab erinevaid säästva mobiilsuse lahendusi ja tehnoloogiaid, mis suurendavad sõidukite keskkonnasõbralikkust ning vähendavad samas tootmise keskkonnajalajälge. Üks uusimaid lahendusi on BMW eDrive veojõutehnoloogia, mida kasutatakse BMW elektriautode ja pistikhübriidide juures. Pärna sõnul lõpetatakse traditsiooniliste sisepõlemismootoritega sõiduautode tootmine Saksamaal täielikult hiljemalt 2030. aastaks.

BMW elektriautodest on seeriatootmises juba kolm aastat BMW i3, mida on müüdud üle 60 000 sõiduki. Samuti on seeriatootmises sportauto BMW i8, mis töötab pistikhübriidi põhimõttel. Kokku on BMW Grupp müünud praeguseks rohkem kui 100 000 elektriajamiga sõidukit, nende seas ka PHEV-mudelid. 2017. aastal jätkab BMW Grupp uute i-autode turuletuleku ettevalmistamist ning toob müügile mitu uut pistikhübriidi, teiste seas uue põlvkonna 5. seeria PHEV-mudeli.

United Motors on 2000. aastast BMW ja MINI esindaja Eestis. Firmal on autokeskused Tallinnas, Peetris, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel. BMW ja MINI sõidukite müügi ja teenindamise kõrval tegeleb United Motors 2006. aastast ka Kia edasimüügiga Eestis, omades Kia müügisalonge Pärnus ja Kohtla-Järvel. Ettevõte annab tööd 154 inimesele. 2016. aastal müüs United Motors kokku 1200 uut ja kasutatud sõidukit, nende seas 50 mootorratast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077