6. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on transporditaristu toetuste kasutamisel edukas

Tallinna lennujaam saab Euroopast olulise investeeringu 35 miljoni euro ulatuses.
Foto: Raul Mee
Taristuinvesteeringuteks on eurotoetusi käesoleva eelarveperioodi jaoks Eestile kokku 447,3 miljoni euro eest, millest on juba planeeritud projektideks üle poole ehk 236,5 mln eurot. Valmis on ehitatud juba 85,4 miljoni euro eest infrastruktuuri, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kokku on mai lõpu seisuga Euroopa Liit Eestile maksnud perioodi 2014–2020 vahenditest pea 2%, mis teeb meid Soome järel teiseks edukaimaks EL vahendite rakendajaks.

„Eesti on Euroopa Liidust saanud sadu miljoneid eurosid infrastruktuuri parendamiseks ning sadade miljonite eest investeeringuid on veel ees. Teiste liikmesriikidega võrreldes oleme Eestile varasemalt eraldatud rahad maksimaalselt ära kasutanud ning uute projektide elluviimise progress olnud hea. Lähiaastate suuremad objektid on Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamine Mäoni ning Tallinna ristmike ringi ehitamine, Russalka ja Haabersti ristmikud, Gonsiori tänava renoveerimine ning trammiliini pikendamine Ülemistesse lennujaamani,“ sõnas majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Perioodil 2014–2020 tehakse investeeringuid EL vahenditest transpordi sektoris summas 447 miljonit eurot. Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamiseks on eraldatud ligi 170 miljonit eurot. Selle aasta lõpus algab Reidi tee ja Russalka ristmiku ehitus kogumaksumusega 28,5 miljonit eurot. Lisaks rekonstrueeritakse Haabersti ristmik ja Gonsiori tänav. Eurorahade toel saab uue ilme ka Tallinna peatänav Narva ja Pärnu maanteel.

Raudteel tõusevad Euroopa Liidu rahastuse toel kiirused 120 km/h. Rekonstrueeritakse Tallinna-Rapla ja Tapa-Tartu lõigud, kokku ligi 35 miljoni euro eest. 2017–2018 jätkatakse rekonstrueerimistöödega Tallinna-Keila-Paldiski suunal, kus panustatakse vahendeid nii infrastruktuuri kui ka rongide liiklusjuhtimisüsteemi kaasajastamiseks.

Tallinna lennujaam saab Euroopast samuti olulise investeeringu 35 miljoni euro ulatuses. Parendatakse maandumisrada ja rajatakse uus parkimismaja. Samuti rajatakse aastaks 2018 Ülemiste trammiliin kesklinnast lennujaama.

Transpordi sektoril oli perioodil 2007–2013 kasutada euroraha investeeringuteks 638,21 miljonit eurot, mis sai perioodi lõpuks täielikult realiseeritud.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077