24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida lubavad eeluuringud Tallinn-Helsingi tunneli kohta

Tallinn-Helsingi tunneli eeluuringus on huvitavad prognoosid tulevaste kaubamahtude ja tunneli kasutamise võimalike tasude kohta.

Helsingi-Tallinna liinil on oodata jätkuvat iga-aastast kaubamahtude kasvu 10%.Aastaks 2022 on eeldatav kaubavoogude liikluse kasv 60%.Koguinvesteering on 9-13 miljardit eurot, millest 40% oleks EU toetus ning 60% laenud (Soome ja Eesti riigi tagatisel).Tasuvusaeg 35 - 40 aastatAastaks 2042 ehk 10 a peale tunneli avamist liiguks sealt kaudu 25 000 pendelrändajat päevas, 11 mln reisi aastas, 5 mln äri- ja puhkusereisijat, 1,3 mln sõiduautot ja 8,4 mln tonni kaupa.Teenuse hind (2014 a hindades): reisijapilet 36 eurot, pendelrände allahindlus 75% (kuukaart), sõiduauto reisijatega 70 eurot, veoauto 450 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077