Ostu-müügi lepingu sõlmisid OAO Lukoil varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV ja Olerex varahaldusfirma Aqua Marina AS.
“Lukoili varade müük Eestis on osa Lukoili kütuseturgude optimiseerimise programmist Euroopas,” kommenteeris müüki Lukoili asepresident Vadim Vorobjov.
2014. aastal müüs Lukoil oma tanklad Tšehhi Vabariigis, Slovakkias ja Ungaris.
Lukoili Eesti tanklakett koosneb 37 jaamast.
“Eesti Lukoili ost on strateegiline käik, mis viib Olerexi Eesti kütuseturu tippu,” ütles Olerexi nõukogu liige Antti Moppel. “Kahe suure tanklavõrgu ühendamine kätkeb endas sünergiat, millest saavad kasu mõlema kütusefirma kliendid ”. Tekkiv rohkem kui 80 jaamast koosnev tanklakett saab ülekaalukalt suurimaks Eestis.
Lepingu kohaselt jääb Lukoili kaubamärk ostja kasutusse tanklate üleminekuperioodil kuni 12 kuuks.
Lukoil on Shelli järel suuruselt teine naftakorporatsioon, kes kunagi Eesti kütuseturul tegutsenud.
Olerex on suurim kodumaisel kapitalil põhinev kütusefirma Eestis, kelle jaemüügivõrku kuulub 50 teenindusjaama ja kiirtanklat üle Eesti.
Tehing jõustub konkurentsiametilt loa saamisel.

Seotud lood

Uudised
  • 03.06.15, 12:32
Alexela: meie ei saanud Lukoili osta
Alexela Oil ei ole Lukoili ostmise vastu huvi tundnud, sest nende finantsvõimekus ja Eesti majandustase ei ole seda võimaldanud, ütles ettevõtte juht Ain Kuusik.
Uudised
  • 07.08.15, 10:48
Olerex ostis Lukoili
OAO Lukoil varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV ja Olerex varahaldusfirma Aqua Marina AS sõlmisid juunis ostu-müügi lepingu, millega Aqua Marina omandas 100 protsenti Lukoil Eesti AS aktsiatest.
  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 10:36
Digitaalne revolutsioon laonduses: Directo teenus WMS Direct aitas Farron Tehnika laoprotsessid uuele tasemele
Tänapäeva kiirelt arenevas ärimaailmas mängib tehnoloogia tööprotsesside efektiivsuse tõstmises olulist rolli. Üks selline uuenduslik lahendus, millest lõikavad suurt kasu mitmed ettevõtted, on Directo uus laohaldussüsteemi liides WMS Direct, mis on loodud spetsiaalselt Directo kasutajatele, kes tegelevad laomajanduse, kaupade liigutamise ja tootmisega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele