Autor: Ave Lepik • 30. oktoober 2013

Eesti Postil miljonikasum

Kolmes Balti riigis tegutseva logistikaettevõtte Eesti Post tänavuse üheksa kuu äritulu olid 39,8 miljonit eurot ehk 9% enam kui eelmisel aastal.

Eesti Posti kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 3,6 mln eurot ja puhaskasum 1,3 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Kirjateenus kui üks ettevõtte suurimatest käibeallikatest on jätkuvalt langustrendis – selle aasta kolme kvartaliga langes kirjateenuse käive 7% võrreldes eelmise aastaga. Vaatamata sellele on ettevõtte äritulud kasvanud aastaga 9%, sest suurenenud on nii pakiteenuste kui ka eArvekeskuse maht ja käive.

Kontserni logistikateenuste käibe 41% kasv on tingitud e-kaubanduse kasvavast populaarsusest ja Eesti Posti laienemisest Balti riikides. eArvekeskuse kaudu edastatavate arvete käive on kasvanud 33% ning seda on mõjutanud nii avaliku sektori kui ka eraettevõtete üleminek e-arveldusele.

2012. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning ligi 2 miljonit pakki. Mullune majandusaasta lõppes logistikaettevõttele 2,52 miljoni eurose kasumiga. 2012. aasta tulemuste eest maksis ettevõte riigile dividende summas 0,4 miljonit eurot.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077