Autor: Ave Lepik • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Postil miljonikasum

Kolmes Balti riigis tegutseva logistikaettevõtte Eesti Post tänavuse üheksa kuu äritulu olid 39,8 miljonit eurot ehk 9% enam kui eelmisel aastal.

Eesti Posti kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 3,6 mln eurot ja puhaskasum 1,3 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Kirjateenus kui üks ettevõtte suurimatest käibeallikatest on jätkuvalt langustrendis – selle aasta kolme kvartaliga langes kirjateenuse käive 7% võrreldes eelmise aastaga. Vaatamata sellele on ettevõtte äritulud kasvanud aastaga 9%, sest suurenenud on nii pakiteenuste kui ka eArvekeskuse maht ja käive.

Kontserni logistikateenuste käibe 41% kasv on tingitud e-kaubanduse kasvavast populaarsusest ja Eesti Posti laienemisest Balti riikides. eArvekeskuse kaudu edastatavate arvete käive on kasvanud 33% ning seda on mõjutanud nii avaliku sektori kui ka eraettevõtete üleminek e-arveldusele.

2012. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 31 miljonit kirja ning ligi 2 miljonit pakki. Mullune majandusaasta lõppes logistikaettevõttele 2,52 miljoni eurose kasumiga. 2012. aasta tulemuste eest maksis ettevõte riigile dividende summas 0,4 miljonit eurot.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077